Espanyol

Sense límits

L’Espanyol suma el segon triomf consecutiu a casa contra el Llevant gràcies a un gran gol de Sergio García

Els de Rubi han sumat set punts en aquest inici de lliga i corroboren les bones sensacions d’un equip sense sostre que dormirà en zona europea

ESPANYOL: 1 LLEVANT: 0

GOLS:1-0 (52’) Sergio García.ÀRBITRE:Undiano Mallenco (Col·legi navarrès).Targetes grogues:Al local Dídac Vilà (93’); i als visitants Chema (60’) i Luna (94’).PÚBLIC:18.627 espectadors al RCDE Stadium.INCIDÈNCIES:4a jornada del campionat de lliga.

L’Espanyol ha passat del gris al futbol en color. Aquesta és la gran transformació que ha fet Rubi amb el conjunt blanc-i-blau. Només vivint les misèries del passat més recent es pot arribar a entendre el perquè de l’eloqüència actual dels periquitos. La transformació és radical i s’ha notat en el gruix dels futbolistes que hi eren el curs passat. Alguns d’ells eterns suplents, ara es reivindiquen signant grans actuacions. Un d’ells és Javi López i l’altre és Esteban Granero. Superats la trentena, el seu futbol sembla ja amortitzat però ahir van fer un senyor partit. Al capità li va tocar ballar amb Morales, el crac del Llevant. I va superar el duel amb nota. Més notable és l’actuació de Granero. El madrileny sembla un altre jugador amb un protagonisme creixent partit rere partit. Poc acostumat a córrer darrere la pilota, mig triomf va ser seu. Precís en la pressió alta, va robar una pilota a Campaña; va ser la gènesi del gol de Sergio García prèvia assistència de Borja Iglesias. Falete va aixecar la mirada i va clavar la pilota per tot l’escaire. Gol de traca i mocador. El primer del punta del Bon Pastor. Passen els anys però la punteria i la qualitat no es perden. Sergio García també és un altre amb Rubi.

El detall de Granero

Floreixen els brots verds en el joc de l’Espanyol. Rubi repetia alineació per tercera vegada en quatre partits. Els protagonistes del festival contra el València es volien redimir després de la derrota davant l’Alavés. Un partit, el de Mendizorrotza, que es va perdre per errades puntuals. Ahir, l’Espanyol va estar fi en els detalls. L’acció de Granero és una d’aquelles que denoten la implicació dels futbolistes en el nou estil de joc. Ahir, un detall va canviar el guió i la cura en els aspectes més minúsculs del futbol són els que fan decantar la balança d’un equip sense consistència a un de competitiu. Els blanc-i-blaus volen ser competitius en tots els terrenys. La felicitat gegant el partit contra el València obligava a tornar a vestir-se de festa amb el Llevant.

El granota és un conjunt poc permeable, amb Paco López, un equip dur de digerir i letal al contraatac. Amb les seves armes va anar reduint el trànsit i la velocitat d’execució dels blanc-i-blaus. Primer amb una pressió alta i després amb una doble línia de quatre ben junta on només es despenjaven els davanters. L’Espanyol intentava arribar a la porteria contrària de totes les formes i maneres. A l’inici abusant massa del xut llunyà i, com més madurava el guió, ja dins de l’àrea. Borja Iglesias, després d’una assistència de Baptistão, va tenir una doble ocasió. La primera la va treure Oier i després del refús va engaltar la pilota, que va anar massa desviada. No va ser l’única rematada del gallec al llarg del partit, que va topar constantment amb un Oier molt ferm que va ajornar el triomf local. El Llevant buscava el gol percudint amb Morales o bé amb les faltes de Bardhi; una d’especialment perillosa que va obligar Diego López a lluir-se.

El gol de Sergio García va detonar el partit i els blanc-i-blaus van merèixer augmentar el seu compte golejador en el tram final. La mala punteria i la seguretat del porter granota va evitar un marcador més contundent. Fins a 22 rematades va fer l’Espanyol al llarg dels noranta minuts. Una xifra reveladora de l’equip que està creant Rubi. La gent s’està divertint al RCDE Stadium. El temps haurà de dir fins on s’aguanta aquesta tendència i els resultats, però tot fa intuir que el marge de millora és ampli i que aquest equip no té límits. No els té perquè els primers que no se’l volen posar són els mateixos jugadors. El futbol és dels futbolistes i Rubi ha aconseguit implicar-los a còpia d’exigència diària, però amb prou flexibilitat per no ser un sergent. Tots hi guanyen i, de moment, els blanc-i-blaus dormiran en zona europea abans de visitar el Bernabéu.

MINUT A MINUT

1’ Centrada des de la banda esquerra que Jason no encerta a rematar bé. Comença fort el Llevant.
21’ Potent xut de Marc Roca des de fora de l’àrea que surt per sobre del travesser.
22’ Ara és Leo Baptistão qui ho prova de lluny.
29’ Grans minuts de l’Espanyol. Passada de Baptistão per a Borja Iglesias que topa amb Oier.
43’ La millor del Llevant: bon xut de Jason.
51’ Tir lliure de Bardhi que atura Diego López.
52’ Gol! Recuperació de Granero, i Sergio García supera el seu defensa i remata al fons de la xarxa.
59’ Nou xut de Leo que atura Oier. El rebuig el recull Sergio García, que remata desviat.
70’ Gran jugada personal de Morales que, després d’un retall, xuta a fora.
95’ Final! Segona victòria consecutiva a casa.