Espanyol

Un trident en sintonia

Titulars. Sergio García, Baptistão i Borja Iglesias, tres teòrics davanters centres, han compartit línia ofensiva en les tres darreres jornades de lliga i ja s’han estrenat de cara a gol

Sergio García-Baptistão-Borja Iglesias: la davantera del nou Espanyol ja es comença a poder recitar de memòria. Rubi va optar per Piatti en la primera jornada de lliga al camp del Celta, però des d’aleshores el tècnic maresmenc ha repetit equip amb la presència dels tres davanters centres de la plantilla en l’onze titular. “Ara estem jugant amb tres davanters, però hi haurà dies que no serà així. Amb els jugadors que tenim podem provar altres fórmules”, va explicar Rubi, que, tot i les poques variacions en aquest primer tram de la temporada, vol mantenir la tensió en tots els seus jugadors.

El cert, però, és que el de Vilassar sembla que està d’acord amb la fórmula d’ocupar els extrems amb dos futbolistes més acostumats a jugar en la punta d’atac i que, a més, s’acoblen molt bé amb Borja Iglesias, el gran fitxatge de l’estiu –i per poc, gairebé únic– i l’encarregat d’ocupar el buit deixat per Gerard Moreno com a principal referència ofensiva. “Baptistão ens dona molta verticalitat i és un jugador molt profund; Sergio García és un futbolista que elabora molt i aporta molta claredat en la zona d’atac, i Borja Iglesias combina les dues coses. M’agrada aquesta combinació”, va explicar el preparador blanc-i-blau en acabar el partit contra el Llevant, en què Sergio es va estrenar com a golejador.

Tot i tenir un radi preferent d’acció similar, els tres davanters han trobat la fórmula per conviure plegats i aprofitar els moviments dels seus companys. Partint de la banda però amb desmarcatges constants en l’interval entre el lateral i el central, Baptistão i Sergio García s’aprofiten del treball d’Iglesias, prou corpulent per bregar en pilotes aèries amb els centrals rivals però capaç també de caure als costats quan és necessari.

Producció ofensiva

Amb tots tres davanters tendint cap al centre i sense cap extrem pur, els carrils queden reservats per als laterals, que han vist augmentada la seva presència en atac respecte al curs passat. Dídac Vilà i Javi López viuen en l’equilibri entre l’obligació de defensar i de ser, a la vegada, també protagonistes en atac. Però Rubi ja va deixar clar des de l’inici que el seu seria un equip que pensaria primer a atacar, i, com és lògic, la producció ofensiva de l’equip n’ha sortit beneficiada. Vint-i-dues vegades va rematar a porteria l’Espanyol en el partit de diumenge passat a casa contra el Llevant, i té una mitjana de 19 xuts en els quatre partits d’aquesta temporada.

A L’ATAC

19
xuts
a porteria ha provat de mitjana en aquests quatre primers partits de lliga; 22 contra el Llevant

ALTERNATIVES

Piatti, titular a Vigo, i Hernán han tingut minuts en tots els partits; Puado també ha debutat

LES FRASES

M’agrada aquesta combinació, però no sempre jugarem així. Tenim davanters per provar moltes altres fórmules
Joan F. Ferrer, ‘Rubi’
Baptistão ens dona molta verticalitat, Sergio elabora i aporta molta claredat en la zona d’atac, i Borja combina totes dues coses
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)