Espanyol

“Volem donar maldecaps al Madrid, que hi hagi partit”

Joan Francesc Ferrer ‘Rubi’. Entrenador de l’Espanyol

L’Espanyol es plantarà aquesta nit al Bernabéu amb les piles ben carregades. Rubi era molt gràfic per definir les sensacions del seus deixebles pel duel. “Hi anem amb la bandera de la il·lusió”, però hi afegia: “Si no l’acompanyem amb eficàcia i treball, ens la faran caure a canonades en un segon.” Tot i això els estímuls positius són més grans que la magnitud del rival i aquesta era la intencionalitat del missatge del tècnic. “Anem pel camí de poder fer grans coses, independentment del que passi al Bernabéu, perquè l’equip està demostrant que vol fer gaudir l’afició i mira cap amunt.” El preparador ha donat certa prioritat “al resultat perquè és important a curt termini, però també la imatge ho és”. En aquest sentit, Rubi ha deixat intuir que mantindrà la seva aposta tàctica d’inici de lliga: “Podem buscar coses noves per intentar sorprendre, però d’una altra banda no podem desviar-nos gaire del que som.”

Un altre aspecte que capfica el preparador és mantenir els seus concentrats. “Vull que ens faci tanta ràbia que ens faci un gol el Madrid com l’Alavés i evitar aquella sensació que ells són molt bons i que és normal que ens facin gols” i per això hi afegia: “Volem que hi hagi partit. Donar feina vol dir competir el màxim de minuts per emportar-se els punts.”

El clima en què arriben els seus jugadors és de felicitat controlada. “Més que sobreexcitació el que veig és molta confiança. Anem amb confiança però en tres minuts ells et poden capgirar un partit.

Rubi s’estrenarà com a primer tècnic al Bernabéu. “És cert que hi vaig anar com a ajudant l’any que era al Barça però mai hi he estat com a primer entrenador. És un fet més, positiu i maco, en un estadi tan gran i per la repercussió però amb ganes de donar una mica de maldecaps al Madrid”, deia amb un mig somriure.

La baixa de David López

David López és baixa per al partit d’avui. El central no s’acostuma a lesionar. De fet, des que és a l’Espanyol mai s’ha perdut cap partit per un contratemps físic. Així ha estat des que va tornar del Nàpols. Fa dos anys, el curs 2016/17 ho va jugar tot: 36 partits de lliga. Només es va perdre les dues primeres jornades perquè no s’havia tancat el seu fitxatge. De nou, la història de fiabilitat es va repetir el curs anterior: 37 partits de lliga. No va fer el ple per una acumulació de targetes. Ara haurà d’aturar-se per unes molèsties al quàdriceps. Rubi ha assegurat que el reserva per la càrrega de partits. “Té una molèstia de la qual no acaba de fer net i tenim partit dimarts i divendres. Tinc molta confiança en els quatre centrals que tenim. David és un capità espectacular i un jugador molt bo. Però també ens pot anar bé si la cosa ens surt bé. Es reactiven jugadors.”

Sergio Sánchez, al Cadis

El central mataroní, que havia rescindit el seu contracte amb l’Espanyol fa tres setmanes, ha fitxat pel Cadis de segona divisió per les dues pròximes temporades.

ADVERTÈNCIA

“Hi anem amb la bandera de la il·lusió però sense treball caurà a canonades”

L’ESTIL INTACTE

“Podem buscar coses noves, però no hem de desviar-nos gaire del que som”

FILOSOFIA

“Vull que ens faci tanta ràbia que ens faci un gol el Madrid com l’Alavés”
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)