Espanyol

Borja i l’ombra de Gerard

Punt amarg. Està sent analitzat amb lupa pel fet de ser el fitxatge més car de l’entitat i el relleu natural del davanter de Santa Perpètua. Contra el Vila-real no va tenir sort en la definició

Borja Iglesias és el gran fitxatge de l’Espanyol d’aquest estiu. El gallec va arribar al club a canvi de 10 milions d’euros. Un preu que el situa com la inversió més cara de l’entitat. La missió del Panda tenia encara una pedra més en el camí: ser el substitut de Gerard Moreno. El davanter de Santa Perpètua era l’últim gran golejador que ha passat per l’Espanyol i l’ídol perdut de grans i petits. Borja Iglesias ha assumit aquest repte amb naturalitat, conscient de la dificultat que té al davant. Ser el relleu de Gerard i el preu que es va pagar per ell són elements que juguen en contra seu. A més, un davanter sempre se’l valora pels gols que fa o els que deixa de fer. Tothom està feliç amb el joc que practica l’Espanyol. Un futbol vistós, dinàmic i vertical que ofega els rivals, però la situació del gallec és incòmoda. Molts l’assenyalen com l’element que va privar l’Espanyol de tancar una golejada d’escàndol diumenge contra el Vila-real. El Panda va tenir quatre clares ocasions de gol, però entre Asenjo i la seva punteria en els metres finals el van privar de celebrar un gol amb la seva afició. Els gols van arribar en el tram final sense el concurs de Borja Iglesias sobre la gespa. Rubi l’acomiadava amb un copet d’ànims quan el jugador s’hi va encreuar quan anava cap a la banqueta. “Els gols arribaran. S’està movent bé i fent les coses bé”, apuntava el tècnic blanc-i-blau. Rubi està convençut que el seu home de referència en atac acabarà fent gols i que tot forma part d’un procés. Cal recordar que aquesta és la primera temporada del gallec a primera divisió. Fins ara ha marcat dos gols que el situen com el màxim golejador de l’equip al costat de Granero i Mario Hermoso.

Borja Iglesias ho ha fet tot bé en aquest inici de lliga. Té una lectura tàctica clara dels partits. Obre espais entre els defenses perquè la segona línia arribi amb més claredat a zones de perill i té unes bones desmarcades en ruptura i un joc d’esquenes que oxigena l’equip. Tots aquests elements el fan ser un futbolista clar a l’hora d’elaborar el joc ofensiu de l’equip. Però els gols, el pes que fa que un davanter sigui mirat amb més calidesa als ulls dels aficionats, encara no han arribat amb la contundència i regularitat necessàries. L’ombra de Gerard Moreno és allargada i la parròquia fa números de què seria aquest Espanyol amb un punta més letal i decisiu en els metres finals.

El cert és que Borja Iglesias és un davanter de cocció lenta. El curs anterior amb el Saragossa també va trigar temps a despertar la seva voracitat golejadora. En aquest punt de la temporada només havia fet 4 gols, i no va ser fins més entrada la competició que va millorar de manera exponencial els registres fins a assolir 22 gols al final de la temporada regular. Aquest any el seu comportament davant de porteria pot experimentar el mateix creixement gradual. Borja ha tingut un inici agredolç en l’Espanyol. Disfruta de les victòries però en vol més. Pateix en silenci però té el suport dels seus companys. Granero va ser explícit a les xarxes socials. “Especialment orgullós del nostre company Borja Iglesias, que s’ha guanyat el respecte de tots a còpia de qualitat i humilitat. Un exemple de com destacar sense estridències”, deia el madrileny, un dels capitans de l’equip. Tothom confia en el Panda. Un davanter al servei de l’equip i que s’ha guanyat el cor dels seus col·legues i que acabarà conquistant l’ànima dels seus aficionats més aviat del que sembla.

ANTECEDENTS

El curs passat, en el Saragossa, només havia fet 4 gols i va acabar la lliga amb 22
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)