Espanyol

Sergio García torna a mostrar el millor nivell

Líder. El davanter, de 35 anys, està vivint una segona joventut i és un habitual en les alineacions de Rubi

El minut 90 s’havia exhaurit i el rellotge de l’àrbitre ja decretava el temps afegit. Sergio García buscava una jugada de perill i era víctima d’una falta. S’aixecava sense temps per lamentar-se per iniciar una acció amb velocitat que acabava amb el gol de Piatti gràcies a la seva assistència. El tercer davant del Vila-real i que tancava un dels partits més màgics dels últims temps al RCDE Stadium. Sergio García va jugar sencer els 90 minuts de l’enfrontament i va ser peça clau de l’explosió de joc que van gaudir els més de 20.000 aficionats aplegats a les graderies. Molts d’ells desconfiaven del retorn del punta del Bon Pastor fa un any, i més d’un es fregava els ulls per la força i l’explosivitat d’un jugador que no va minimitzar cap esforç ni es va arronsar durant tot el duel amb els groguets.

Sergio García és un altre aquesta temporada. Ha recuperat la seva millor versió futbolística i s’ha convertit en el millor soci de Borja Iglesias. Ara juga més escorat a la banda, però Rubi li ha donat llibertat de moviments per esvalotar l’equilibri de les defenses rivals. Aquí és on Sergio García treu a passejar la seva màgia. És un superdotat tècnicament, i el seu punt d’experiència li dona la pausa necessària per triar quin és el moment més idoni per treure el verí i anestesiar els contraris. Sergio és d’aquells futbolistes que toquen la pilota i tenen la capacitat que passi alguna cosa. És un jugador impredictible i sap que ara el seu rol, més que fer gols, és ajudar a obrir espais i crear. Se’l veu gaudir a la gespa, i pocs es poden creure que aquest futbolista té 35 anys si fem un cop d’ull al seu DNI. “Estic millor que mai i em trobo molt bé”, confessava en una compareixença recent. Les paraules estan embolcallades amb els fets, i només cal mirar les estadístiques d’aquest inici de temporada. Sergio García és el novè jugador amb més minuts disputats i dels pocs que han participat en tots els partits de lliga. Dels vuit enfrontaments, n’ha disputat sis de titular, i a la meitat, sencers. Uns registres que denoten el seu bon estat físic per aguantar tot el partit sobre el terreny de joc. Les seves prestacions venen coronades amb un gol fins ara, però important, perquè va donar el triomf contra el Llevant al RCDE Stadium per la mínima. També ha donat una assistència, l’esmentada, en l’últim partit contra el Vila-real.

Sergio García és una mostra que els vells rockers mai moren i encara té molt de futbol a les cames. La lliga tot just acaba de començar, però el davanter del Bon Pastor trepitja amb força i convicció. És un dels grans ídols de Cornellà i ben segur que al llarg d’aquesta temporada el crit de Falete! ressonarà amb molt força. Sergio gaudeix i fa gaudir. Se’l veu feliç i il·lusionat i està en un gran moment. Res pot sortir malament.

PROTAGONISTA

Ha estat titular en sis del vuit partits de lliga, i és una referència en atac per a l’entrenador

EL SEU ROL EN L’EQUIP

Ara juga més escorat a la banda però Rubi li ha donat llibertat de moviments

Les “estonetes” amb Quique ja són passat

Sergio García va viure un curs amarg en el seu retorn. El futbolista va tornar a l’Espanyol després de posar fi a una aventura exòtica a Qatar de dos anys. Tornava a casa amb la intenció d’ajudar l’equip. La temporada va ser dura i irregular en molts nivells, i el futbolista es veia capaç de jugar més minuts amb Quique Sánchez Flores. “No he vingut a jugar a estonetes”, deia el futbolista públicament i reclamant un rol més actiu en l’equip, del qual Quique Sánchez Flores el va privar. La participació del davanter del Bon Pastor va ser prou important, però el seu rol amb el tècnic madrileny estava reservat per sortir des de la banqueta. Així el curs anterior va disputar un total de 1.630 minuts en lliga, amb una participació en 33 partits però només en 14 de titular. Unes dades que el van convertir en el desè futbolista que més minuts va disputar de la plantilla, però unes xifres insuficients per renovar de manera automàtica. La seva clàusula indicava que havia de jugar 20 partits amb un mínim de 45 minuts cadascun. Ara les seves divergències amb Quique Sánchez Flores ja són passat, i el davanter està gaudint del futbol.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)