Espanyol

Els comodins de Rubi

Tàctica. Pablo Piatti, Víctor Sánchez i Hernán Pérez tenen en comú la seva participació habitual en els partits, però cap d’ells encara no s’ha fet un lloc fix en l’onze titular del tècnic

Joan Francesc Ferrer Rubi sempre explica que no sap quina serà l’alineació de la setmana següent. “Ara juguen uns futbolistes, però d’aquí poc potser hi haurà un onze molt diferent.” El tècnic blanc-i-blau no és d’aquells tècnics encotillats en els seus plantejaments, tot i que ha començat amb un bloc força estable que li està donant bons resultats. Té els seus homes més habituals, però després hi ha una subcategoria: els comodins. Ara mateix hi ha tres futbolistes que poden encaixar dins d’aquesta definició: Víctor Sánchez, Pablo Piatti i Hernán Pérez. Tots tres tenen en comú la participació habitual en els partits però cap d’ells encara no s’ha fet un lloc fix en l’onze titular.

El cas més paradigmàtic és el d’Hernán Pérez. El paraguaià ha estat present en tots els partits de lliga però només ha jugat dos partits de titular: en l’últim duel contra el Vila-real, quan es va estrenar com a golejador, i al Bernabéu. La resta de partits Rubi l’ha triat sempre com un dels tres homes de refresc que han entrat en la segona part. En total ha disputat 237 minuts. És el 14è jugador amb més minuts de la plantilla però Rubi hi confia molt per capgirar la dinàmica dels partits, o bé des de l’inici, per donar més velocitat al joc per banda i fer un joc més directe, com al Bernabéu o contra el Vila-real, en què Hernán va demostrar la seva vàlua.

La situació d’Hernán és anàloga a la que viu Pablo Piatti. L’argentí va enlluernar en el seu primer any de blanc-i-blau: va marcar deu gols i va repartir deu assistències. El curs anterior va ser molt irregular i dur per al menut jugador, que ara, de mica en mica, està recuperant el nivell. La seva participació s’eleva a 282 minuts distribuïts en set partits, tres dels quals sortint de titular: contra el Celta, el Real Madrid i l’Eibar. Com en el cas d’Hernán, l’argentí té un estil de joc similar a l’internacional paraguaià. Un futbol vertical i de velocitat per banda en funció del rival pot ser un benefici o un contrapunt. Els dos futbolistes estan en l’escaló inferior i estan trucant a la porta per entrar a formar part de l’onze titular amb més regularitat.

En la llista de comodins el que destaca més és la presència de Víctor Sánchez. És la setena temporada del rubinenc a l’Espanyol i en totes ha estat titular de manera rotunda amb tots els entrenadors des de Pochettino passant per Javier Aguirre o Sergio González fins a arribar a Galca o Quique Sánchez Flores. Víctor sempre hi era i ara el seu rol ha canviat. És una peça de reforç a la medul·lar, on Marc Roca, Granero i Sergi Darder són les opcions més triades pel tècnic. Tot i això, Víctor Sánchez, com Piatti i Hernán, ha tingut el seu protagonisme a l’onze titular en dues ocasions: Balaídos i Vallecas a més d’entrar quatre vegades des de la banqueta per apuntalar la medul·lar. La seva participació total és de 249 minuts, lluny de la d’altres temporades, però és un home clau per mantenir la competència interna de l’equip. “Gent com Víctor Sánchez ens ajuda a tenir tots els futbolistes en alerta i que no abaixin la guàrdia. És normal que vulguin més minuts però això és una roda que no para i tindran el seu moment”, va assegurar Rubi en declaracions a L’Esportiu.

En aquesta llista de comodins també podria figurar Óscar Melendo, que de mica en mica està entrant en l’onze. Fins ara ha jugat un partit de titular contra l’Eibar i ha entrat com a suplent en tres ocasions. Però per a Rubi, el noi del planter és més un interior que un extrem i aquí entra en competència amb Granero i Darder.

Els moviments en la línia medul·lar o la davantera contrasten amb l’estabilitat de la defensa. I és que aquesta és la zona en què menys canvis ha fet Rubi, obligat només per les lesions o la fatiga.

S’han convertit en elements clau per augmentar la competència interna del grup
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)