Espanyol

L’Osca, el trampolí de David

El canvi. El salt del central al futbol professional té l’arrel en el curs 2012/13, en què va jugar a El Alcoraz. Tot i baixar amb el conjunt aragonès, l’Espanyol el va repescar per 200.000 euros

David López (Sant Cugat, 1989) tornarà diumenge a El Alcoraz. El central mirarà enrere i per uns instants recordarà aquella temporada 2012/13 que li va canviar la vida. Un curs en què el santcugatenc va fer el salt al futbol professional jugant a segona divisió. Com molts altres futbolistes del planter blanc-i-blau, va fer les maletes: primer, va jugar al Terrassa, on va afrontar mesos durs per impagaments a la plantilla; un any més tard, al Leganés. Un cop tancada la seva etapa al club madrileny, en el qual va disputar 30 partits, tampoc va tenir lloc a l’Espanyol. El club blanc-i-blau el va tornar a cedir, ara a l’Osca, a segona divisió. L’Espanyol es reservava una opció de recompra per 200.000 euros, però el club periquito no confiava gaire en la seva progressió. El mateix futbolista, l’estiu del 2012, ja es veia com un rodamon del futbol, amb 23 anys. El Alcoraz era un destí més en el seu full de serveis.

Allà tot va canviar per a ell. El central, llavors migcampista de perfil defensiu, es va erigir en el futbolista més determinant del conjunt aragonès. Va disputar 38 partits de titular, amb un total de 3.357 minuts, i es va convertir en el segon futbolista més utilitzar de la plantilla, només al darrere de Juan José Camacho, que en va jugar 3.497. Les úniques quatre absències que va acreditar en partits de lliga tan sols van estar motivades pel cicle de sancions de targetes grogues (en va veure tretze) i per dues expulsions. I el mèrit encara va ser més gran veient que per la banqueta d’El Alcoraz van desfilar fins a tres entrenadors: Antonio Calderón, Ángel Royo i Jorge d’Alessandro. L’Osca va viure tota la temporada lluitant per eludir un descens que no va poder evitar, i al final es va quedar penúltim, a dos punts de la salvació, amb 45 punts.

David López es va erigir en el millor futbolista de l’equip del planter amb diferència, i el director esportiu, Òscar Perarnau, va batallar de valent amb el llavors president, Joan Collet, per repatriar el santcugatenc pagant 200.000 euros. Una quantitat prou elevada per a un Espanyol que vivia enmig d’unes estretors econòmiques bestials i que aquell estiu es va nodrir en el mercat amb jugadors lliures de segona divisió com Arbilla, Lanzarote i Abraham. L’únic que va trencar aquesta norma era David López. Perarnau el coneixia molt bé d’haver-lo tingut al juvenil quan era entrenador i era conscient del potencial que li podia aportar. De nou al club blanc-i-blau, David es va convertir en un dels futbolistes clau de l’Espanyol de Javier Aguirre la temporada següent, amb un total de 33 partits disputats com a titular en la seva estrena a primera. Va ser el millor fitxatge de Perarnau aquella temporada. L’estiu del 2015, tres anys després de marxar a l’Osca, David López va ser traspassat per cinc milions d’euros al Nàpols. La seva carrera ja estava disparada, però la gènesi del canvi es va gestar a El Alcoraz. Allà va fer el gran salt per cridar l’atenció d’un Perarnau que mai havia perdut la confiança en les seves virtuts.

“Ha plogut força des de llavors. He crescut molt, he madurat i he anat acumulant molts aprenentatges. L’Osca també ha crescut i ha fet les coses molt bé. Ara ens trobem a primera”, va assenyalar el jugador rememorant la seva etapa a l’Osca. Diumenge el defensa tornarà a trepitjar El Alcoraz, però ho farà amb la fermesa que li dona la seva trajectòria a primera divisió i convertit en un dels futbolistes de referència a l’Espanyol.

ANY RODÓ A OSCA

El mig va jugar 38 partits de titular i només va caure de l’onze per sancions puntuals

ELS RECORDS

“Ha plogut força. He crescut molt, he madurat i he acumulat molts aprenentatges”

“De cap de les maneres menyspreem l’Osca”

Ara l’Espanyol busca el seu primer triomf a domicili i ho farà contra el cuer, l’Osca, que encara no ha guanyat cap partit a El Alcoraz. David López toca de peus a terra i no vol confiar-se massa. “És un partit importantíssim per a nosaltres, com ho era el del Vila-real i el del Madrid. Sabem que serà un partit difícil i de cap de les maneres menyspreem l’Osca ni ens pensem que som millors que ells.” El santcugatenc també ha parlat del bon moment de forma que viu l’equip. “Anem partit a partit i estem molt tranquils. No volem que sigui una cosa puntual, sinó que duri tota la lliga i ho farem amb la dinàmica amb què ho hem fet fins ara.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)