Espanyol

Hermoso deixa l’anonimat

Seleccionat. La convocatòria amb el combinat estatal posa en relleu el paper del madrileny. Desconegut per molts fa un any i mig, ara s’ha convertit en un dels centrals rellevants de la lliga

Mario Hermoso ha estat una de les grans novetats de la llista del seleccionador estatal, Luis Enrique. L’asturià ha cridat per primera vegada el central de l’Espanyol per al partit internacional contra Croàcia del 15 de novembre, de la UEFA Nations League, i l’amistós contra Bòsnia del 18. La presència del madrileny posa fi a una sequera sense internacionals blanc-i-blaus a la roja. L’últim va ser Marco Asensio, convocat el maig del 2016. El bon moment de l’Espanyol, segon en la lliga, no ha passat desapercebut per a Luis Enrique. El tècnic asturià era a la llotja de l’RCDE Stadium dilluns mirant en directe la victòria dels blanc-i-blaus contra l’Athletic. El seleccionador només ha cridat un futbolista de l’Espanyol però en la seva llista interna de 50 preseleccionats, al marge del madrileny, hi tenia altres blanc-i-blaus: Borja, Darder i David López.

L’evolució del central ha estat imparable des de la seva arribada a l’Espanyol l’estiu del 2017. Hermoso va aterrar com un fitxatge menor i desconegut per mitjà del llavors director esportiu, Jordi Lardín, que destacava el dia de la seva presentació el seu creixement en el futur. “És una aposta. És jove i té marge de millora. A més, és esquerrà i no hi ha gaires centrals joves com ell amb un bon desplaçament de pilota”, deia el d’Esparreguera. Lardín no es podia imaginar aquell dia que l’evolució del seu fitxatge fos tan meteòrica. “Vaig arribar com un jugador desconegut per la gent, per l’afició i la premsa, però la meva mentalitat mai ha canviat. La meva opció de venir aquí mai va ser arribar per passar el temps. Vaig venir amb ambició i ganes de fer-me un lloc. Era inexpert però gràcies a bons consells m’he fet un lloc, i si tens un bon cap i mentalitat això també ajuda”, assenyalava ahir el futbolista sobre la seva progressió. De fet, ni el mateix Madrid es podia pensar que arribés a ser internacional. Els informes que tenien en el club blanc eren d’un futbolista ja amortitzat. Un any enrere havia marxat cedit al Valladolid, a segona divisió, on va acumular crítiques pel seu temperament. Va tornar al filial blanc, on va jugar a segona B. L’únic que li va obrir les portes era l’Espanyol, que li va brindar l’oportunitat de jugar a primera. No és estrany que el futbolista parli amb calidesa sobre el club blanc-i-blau. “Ja ho vaig deixar clar fa temps. Estic content i soc feliç aquí i estem fent una temporada envejable. Tenim un grup excepcional i això no em passa pel cap en el dia d’avui”, deia ahir amb referència al possible interès del Real Madrid.

Hermoso no amagava la seva felicitat per la convocatòria amb la roja. “És una de les coses màximes a les quals qualsevol esportista pot aspirar: representar el teu país. És un premi per com està l’Espanyol i espero que en les pròximes convocatòries puguin venir altres companys”, va manifestar, i va deixar clar que aquest moment és “una recompensa al treball que fem cada dia i un motiu d’alegria”. “Els companys s’han sentit orgullosos. L’equip està en un gran nivell i participar en una convocatòria és una cosa magnífica”, hi va afegir un Hermoso que confirmava que, abans d’entrar a la sala de premsa, la primera trucada havia estat per als pares: “Estan molt contents i volia compartir aquest moment amb ells.”

El paper de David López

El madrileny va destacar el paper de David López, company seu a l’eix. “En David ha estat una de les persones que més m’han ajudat i m’han corregit. Tenim molt bona relació i solem fer moltes xerrades abans, durant i després dels partits per corregir coses. Tenir un bon conseller al teu costat ajuda i en David és un d’ells”, va afirmar, i va tornar a insistir en el fet de caure a l’Espanyol i el suplici del primer any amb Quique. “L’Espanyol m’ha donat l’oportunitat de jugar a primera i, després d’un any complicat, el futbol de Rubi em beneficia molt i era el millor per a mi. Només he de donar les gràcies”, deia el jugador, que espera una adaptació fàcil amb Espanya: “Té la mateixa filosofia de joc que l’Espanyol.”

LES DECLARACIONS

És un premi per com està l’Espanyol i espero que en les pròximes convocatòries puguin venir altres companys
Vaig arribar com un jugador desconegut per la gent, però la meva mentalitat mai ha canviat
Mario Hermoso
defensa de l’espanyol
El Madrid? Estic content i soc feliç aquí i estem fent una temporada envejable, no em passa pel cap en el dia d’avui
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)