Espanyol

En un nivell superior

L’Espanyol s’enfronta amb el Sevilla en un duel directe de la zona alta de la taula

“Ja podem dir que l’equip està un punt per sobre del que estava previst”, va dir Rubi

La segona posició, en joc. L’Espanyol es troba entre els millors en aquest inici de campionat, i això comporta duels directes d’alt voltatge. Una situació a la qual el Sevilla està més o menys avesat, mentre que per a l’Espanyol és una autèntica novetat. Però Rubi, amb el discurs marcadament optimista que l’ha caracteritzat des de principi de curs, ja va deixar clar que l’equip l’afronta sense pors i amb il·lusió.

“Tots hem passat èpoques dolentes en el món del futbol, i és per això que valorem molt on som ara. No ens fa respecte, perquè podem dir que hem estat superiors als nostres rivals en algun moment dels partits que hem jugat i, per tant, no hem de tenir por de res”, va dir el tècnic, que aspira a “fer durar aquest bon moment el màxim de temps possible”. Per al preparador blanc-i-blau, però, el duel contra el Sevilla no és cap revàlida, encara que, en cas de victòria, l’equip donaria un fort cop de puny damunt la taula. “Si som capaços de guanyar el Sevilla, potser voldrà dir que el nostre nivell està avançant i que ara estem entre els sis primers classificats; ja vam fer un gran partit contra el Madrid i vam guanyar el València... De fet, ho podem dir abans de jugar: l’equip està un punt per sobre del que estava previst al principi de la lliga”, va dir el maresmenc, que tot i això no vol deixar de tocar de peus a terra: “En el futbol, en tres setmanes tot es pot capgirar, així que cal ser prudent.”

Pel que fa al duel en si, el tècnic de l’Espanyol va valorar el sistema particular del conjunt andalús, però va voler deixar clar que el seu equip no variaria la manera de jugar. “No ens hem d’obsessionar ni pensar que hem de fer coses gaire diferents de les que fem normalment. He donat només dues o tres consignes tàctiques”, va confessar Rubi, que veu bé que el seu conjunt s’enfronti amb equips que juguen amb una línia de tres centrals –el Sevilla, el Betis i el Girona– en poc més d’un mes: “Ho veig positiu, perquè ens permetrà anar ajustant coses amb relació a un sistema contra el qual tants equips s’encallen.”

La ‘Borjadependència’

El tècnic, que continua sense poder comptar amb Hernán ni amb Naldo, lesionats, i que va repetir llista de convocats, també va parlar sobre el monopoli golejador de Borja Iglesias en els últims partits, un tema que no l’amoïna en absolut. Molt es va parlar el curs passat de la dependència que tenia l’Espanyol dels gols de Gerard Moreno i, enguany, després d’un inici de curs amb la responsabilitat més repartida, el gallec ha fet un pas endavant i s’ha convertit en l’autor dels últims quatre gols de l’equip en la lliga: “Em preocuparia si no marquéssim gols. Hem tingut fases de la temporada en què han estat més repartits, però si continuem marcant i els ha d’anotar tots Borja Iglesias, que així sigui.”

LA PRÈVIA

Tots hem passat èpoques dolentes en el món del futbol i valorem molt on som ara. No ens fa respecte estar entre els millors
Joan F. Ferrer, ‘Rubi’
entrenador de l’espanyol
Poca gent podia pensar que tots dos estaríem lluitant per ser segons. Volem demostrar que podem guanyar qualsevol equip a casa
Pablo Machín
entrenador del sevilla
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)