Espanyol

Óscar Melendo guanya pes

Protagonista. S’està fent un lloc en els plans de Rubi. Al Pizjuán va ser la novetat de l’onze. El del planter, que va debutar fa dos anys, ha estat titular en tres dels últims quatre partits

Óscar Melendo (Sant Adrià de Besòs, 1997) és un supervivent en el món del futbol. Un jugador que va contra corrent en un joc en què el físic acostuma a guanyar la batalla al talent. El davanter ha hagut d’adaptar-se, al llarg dels seus anys de formació, per una alçada que el posava en franca inferioritat respecte als seus companys de promoció. Començar a l’Escola RCDE i arribar al primer equip és un camí d’espines. El futbol formatiu, i més en un equip com el blanc-i-blau, obliga a passar exàmens constants. Melendo els ha anat superant i, per fer-ho, ha hagut de recórrer a un darwinisme ferotge que ha modelat el seu futbol. La seva estatura, 167 cm, ha estat el seu millor aliat per driblar les adversitats. Any rere any, era el més petitó del grup. Això el va obligar a esprémer les seves facultats tècniques. N’és un exemple clar l’últim partit de lliga jugat al Sánchez Pizjuán. El menut jugador va ser una de les sorpreses de l’onze titular. Es va erigir en un dels futbolistes més destacats jugant de mitjapunta i cobrint la sortida de pilota d’Ever Banega en tasques defensives. Melendo està entrant en els onzes titulars amb assiduïtat. Dels últims quatre partits, n’ha disputat tres de titular: contra el Cadis, en la copa, i en la lliga contra el Valladolid i el Sevilla. Fins ara ha disputat 273 minuts en la lliga. Continua estant en l’esglaó més baix de participació del primer equip –és el 15è futbolista en participació–. Només supera Naldo (180’), Rosales (171’), Duarte (102’) i Javi Puado (21’), però s’està apropant a Hernán Pérez (349’), que és el següent futbolista que el precedeix. Ha passat dos anys des del seu debut a primera. Va ser el 20 de novembre del 2016 a Mendizorrotza. Quique Sánchez Flores li va donar l’oportunitat. En la seva temporada de debut, va disputar 299 minuts amb dues titularitats. En el curs anterior, la seva participació es va elevar fins als 680 minuts, i la seva progressió indica que enguany podria superar aquest registre. El futbol que desplega Joan Francesc Ferrer, Rubi, li va perfecte. Afavoreix el joc de combinació i la circulació de pilota. A Sevilla es va veure el millor Melendo. Moviments verticals constants i una presència amb la pilota sense por. El petitó no es va amagar i va ser l’ase dels cops de la medul·lar del Sevilla, que el va castigar de valent amb faltes constants. La seva habilitat per conduir la pilota ajustada al peu fa difícil que l’hi treguin, i ho combina amb una visió de joc que el fa molt resistent. Melendo mai es va arronsar contra un dels equips més potents de la lliga. El futbolista s’està fent gran, madura, i reclama més protagonisme. Vistes les seves prestacions, Rubi n’ha pres bona nota i ben segur que la seva presència en l’onze s’anirà fent cada cop més notable. Un Espanyol cada dia més arrelat al planter en què Dídac Vilà, Marc Roca, Sergi Darder i David López són titulars indiscutibles.

“Al Sánchez Pizjuán ens va faltar valentia”

“Tenim una sensació agredolça. Vam merèixer molt més”, ha admès el futbolista sobre la derrota al Sánchez Pizjuán, però també era crític. “En la segona part ens va faltar una mica més de valentia i anar a guanyar el partit.” El conjunt blanc-i-blau s’ha avançat en sis dels set duels lluny de Cornellà, però només ha aconseguit un triomf contra el cuer, l’Osca. “No és un tema mental, no ens falta ofici, sinó materialitzar les ocasions.” De fet, el jugador ha posat en relleu l’actuació de l’equip. “Tot el que vam fer en aquell partit va ser positiu i només ens va faltar materialitzar les ocasions”, tot i considerar que hi va haver “un penal clar” sobre Sergio García de Mercado.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)