Espanyol

En mans del Real Madrid

Mercat. L’Espanyol està preparat per a una hipotètica marxa d’Hermoso. És conscient que si els blancs el volen per al gener serà impossible retenir-lo tot i el desig del jugador de quedar-se

Mario Hermoso és un dels centrals de moda del futbol estatal. El defensa és un dels intocables de Joan Francesc, Rubi, en aquest inici de curs. Ho ha jugat tot i està mostrant un alt nivell. Un protagonisme que no ha passat inadvertit a Luis Enrique. El seleccionador espanyol l’ha convocat per primera vegada i avui podria ser una de les novetats en l’onze titular contra Croàcia. De fet, el gran dubte que té l’asturià és qui jugarà al costat de Sergio Ramos a l’eix central. Hermoso és un dels candidats per fer parella amb l’andalús.

La convocatòria amb la roja, amb l’afegit del seu gran moment de blanc-i-blau, no ha passat desapercebuda per a molts equips. Ja era una peça cobejada en el mercat d’estiu després d’un primer any prometedor a primera, però ara el seu valor en el mercat ha pujat. El Madrid té la paella pel mànec i una clàusula de recompra valorada en 7,5 milions d’euros. Fins ara el club blanc no ha fet cap moviment per recuperar-lo, però podria accelerar la seva decisió per evitar que tercers equips s’avancin a la seva compra. El Madrid té un dret de tempteig i el futbolista una clàusula de 40 milions d’euros i contracte fins al 2020. Hermoso té data de caducitat a l’Espanyol. La qüestió és si es quedarà fins al 30 de juny com a blanc-i-blau o bé marxarà al gener. Al club treballen amb qualsevol de les dues possibilitats, conscients que el bon moment de certs jugadors pot accelerar la fugida de certs homes importants. El que més preocupa és el cas d’Hermoso. L’Espanyol només vendrà en el mercat d’hivern per la clàusula, però el cas del central madrileny és diferent per la clàusula de recompra que tenen des de la Castellana. El club blanc-i-blau sap que és difícil resistir-se –per no dir que impossible– a una crida a files des del Santiago Bernabéu. I és que, tot i que la voluntat de Mario Hermoso és continuar fins a final de temporada vestint de blanc-i-blau i hi ha molts condicionats perquè ho faci –està còmode dins i fora del camp, té estima al club per la seva aposta decidida per fer-lo jugar a primera quan no era ningú–, si el Madrid es fica pel mig per al futbolista serà difícil tancar la porta a un club on s’ha format i d’on és la seva família. “Si marxa li haurem de donar les gràcies. No podem fer res més”, insistien des del club. En qualsevol cas, l’operació seria rodona per a un Espanyol que va fitxar per 400.000 euros el central i que ara el vendria, com a mínim, per 7,5 milions.

“El que veig ara és que és a l’Espanyol. Esperem que pugui estar aquí molt de temps i gaudir-ne mentre el tinguem. El que passi en el mercat d’hivern o d’estiu ja es veurà i seria molt atrevit per part meva dir el que pot passar”, va assenyalar ahir el capità Javi López quan era qüestionat pel futur de Mario Hermoso. Les prestacions del central amb Espanya podrien ser l’últim punt per fomentar la decisió del Madrid per aconseguir els seus serveis. I més si juga al costat de Sergio Ramos i combinen bé. El capità blanc, amb molt de pes al vestidor, podria ser determinant. A més, Santiago Solari ja el va tenir a les files del Madrid Castella quan dirigia el filial el curs 2016/17. L’argentí, que serà tècnic blanc fins al 2021, va comptar amb Hermoso com a titular habitual –va disputar un total de 33 partits com a titular, 2.927 minuts–. Solari el coneix a la perfecció i sap què li pot donar el futbolista. Aquest fet pot ser el punt definitiu per seduir el futbolista, que sempre tindrà la darrera paraula per negar-se a anar al Madrid o escollir un altre destí. Però la qüestió és: quin jugador diu no al Madrid?

A L’APARADOR

El central podria debutar avui amb Espanya fent parella amb Sergio Ramos

SOLARI EL CONEIX BÉ

El nou tècnic dels blancs el va tenir al Castella el curs 2016/17, en què va ser titular habitual
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)