Espanyol

És l’hora de reaccionar

Crisi. L’Espanyol afronta una setmana decisiva per no eixamplar els seus dubtes competitius demà contra el Cadis, en la copa, i dissabte contra el Barça

L’Espanyol viu un mal moment. El pitjor de la temporada sense discussió. Els elogis de principi de temporada pel joc i els resultats s’han convertit en dubtes. Els blanc-i-blaus només han necessitat tres partits per confirmar una davallada en tots els nivells. Sevilla i Girona van ser dos avisos, però la confirmació va arribar dissabte a Getafe. A l’Alfonso Pérez l’Espanyol va fer el pitjor partit de la temporada. A una primera part discreta la va seguir una segona part de malson, amb errors defensius greus i una inoperància absoluta en atac. Era la primera vegada que l’Espanyol marxava d’un partit amb la sensació que el rival li havia passat per sobre. Ni una espurna de bon joc ni cap sensació positiva per llegir entre línies i ser optimistes. Fins al partit a l’Alfonso Pérez els blanc-i-blaus, tot i perdre, sempre havien donat la cara, i contra el Getafe es va fer negra nit.

No hi ha temps per lamentar-se. L’Espanyol ha de reaccionar de manera immediata. El calendari no dona treva i demà els blanc-i-blaus jugaran contra el Cadis. El partit de copa semblava un aperitiu del derbi de dissabte. Res més lluny d’això. L’eliminatòria contra els andalusos s’entreveu com el punt d’inflexió per no entrar en una crisi de resultats perillosa. L’aspecte psicològic hi tindrà molt a veure. És el partit per no deixar de creure en un equip que ha demostrat que té nivell per competir a un alt nivell. Una eliminació prematura en la copa encendria totes les alarmes. “Ens ha faltat valentia i mentalitat ofensiva. No he vist un bon Espanyol. El partit ha sigut molt fluix. No estic satisfet amb ningú. Es posen en joc les alineacions, caldrà buscar jugadors que rendeixin més”, deia Joan Francesc Ferrer, Rubi, després de la dura derrota contra el Getafe. El tècnic farà una petita revolució i remenarà l’equip. No li queda cap altre camí per reactivar al grup. El maresmenc va tenir una xerrada de 15 minuts en la sessió matinal d’ahir amb els seus futbolistes. Missatges curts i mentalitat positiva per revertir la situació. No és l’hora dels dubtes sinó dels valents i d’insistir en tot el que es feia bé fa només tres setmanes. El calendari no dona treva i serà de màxima exigència fins Nadal. El Cadis obrirà el foc demà i dissabte toca derbi a Cornellà contra el Barça. Aquesta setmana frenètica i emocional donarà pas a un altre duel a l’RCDE Stadium amb el Betis i un tancament d’any al Wanda Metropolitano contra l’Atlético. Partits intensos per recuperar el terreny perdut contra rivals majúsculs.

La plantilla ja s’ha començat a mentalitzar. “Cal oblidar el partit de Getafe com més aviat millor i girar full”, deia ahir Hernán Pérez en declaracions als mitjans del club. El paraguaià volia tranquil·litzar l’afició. “No ha d’estar preocupada”, deia, i subratllava: “Estem treballant bé. Totes les victòries que vam aconseguir abans van venir de la feina que fem. Estem tranquils perquè sabem que les victòries tornaran.” El davanter va reconèixer que l’equip no havia fet un bon partit a Getafe, però va dir que s’han de centrar en la copa per revertir això i intentar arribar com més lluny millor. Al seu torn, David López anava pel mateix camí a les xarxes socials: “No hem estat a l’altura del partit a Getafe. Hem d’anar pel nostre proper objectiu: la copa.” La sort és que l’Espanyol no tindrà gaire temps per donar voltes a la mala actuació a l’Alfonso Pérez. La revàlida arriba demà contra el Cadis. Un duel de copa que pot marcar la temporada.

LES OPINIONS

Cal oblidar el partit de Getafe i girar full. Estem tranquils perquè sabem que les victòries tornaran
Hernán Pérez
davanter de l’espanyol
No hem estat a l’altura del partit a Getafe. Hem d’anar pel nostre proper objectiu: la copa
David López
defensa de l’espanyol

La defensa, una línia esquerdada

L’Espanyol s’havia convertit en les 11 primeres jornades en una línia fiable. Els números situaven els blanc-i-blaus com un dels equips menys golejats de primera amb només vuit gols. Unes xifres que explicaven el bon moment dels deixebles de Rubi. Futbol d’atac però combinat amb una solidesa defensiva que donava punts. En els últims tres partits la solidesa se n’ha anat en orris. “Ens preocupa”, assenyalava dissabte en la roda de premsa Rubi sobre el canvi sobtat del seu equip en defensa. En els últims tres partits els blanc-i-blaus han encaixat els mateixos gols que els que havia rebut en tota la temporada. El Sevilla li’n va clavar dos, el Girona li’n va fer tres fa una setmana i el Getafe va confirmar la davallada amb tres gols més. L’Espanyol necessita recuperar la fiabilitat al darrere.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)