Espanyol

És l’hora dels valents

La prèvia. L’Espanyol, obligat a remuntar contra el Cadis per segellar el seu passaport als vuitens de la copa. Una eliminació prematura faria arrelar la sensació de crisi esportiva

L’Espanyol s’enfronta amb el Cadis aquesta nit al RCDE Stadium. El partit s’ha convertit en un “o caixa o faixa” per als blanc-i-blaus. No passar a vuitens faria que es disparés, encara més, la sensació de crisi esportiva. Els catalans han de remuntar un 1-2 de l’anada al Carranza. Un duel que ve precedit per molta incertesa a les files blanc-i-blaves. L’equip de Rubi ha vist com en els últims tres partits han perdut la fiabilitat de principi de curs. Tres derrotes dures, però la que fa més mal és la de Getafe. Dissabte, d’alguna manera, l’equip va tocar fons. La desfeta va ser dura pel fons i la forma. Per primera vegada en tota la temporada, l’equip periquito va semblar desconegut. Cap bri de joc brillant ni cap símptoma d’aquell equip lluminós i valent. Sense gaire temps per meditar ni reflexionar, i encara amb la derrota de Getafe calenta, l’Espanyol ha de reanimar-se i recuperar el temps perdut. Quedar eliminats de la copa no entra en els plans de la plantilla, que s’hi deixarà la pell per tallar de soca-rel la crisi esportiva que es vol instal·lar a Cornellà. L’Espanyol ha de recuperar els seus bioritmes i ha de plantejar un equip agosarat i sense fissures. És l’hora dels valents per no deixar pas als dubtes, i més havent de remuntar un resultat advers. El partit del Cadis és l’aperitiu del derbi, però ara és el partit en majúscules dels blanc-i-blaus. “M’enfadaria molt si algun dels meus jugadors pensés en el derbi”, deixava clar el tècnic, que sap quin guió de partit vol. “Cal anar a totes des del minut 1. Les porteries a zero són complicades. Hem d’anar a buscar tres gols”, remarcava el tècnic, i hi afegia: “Tenim moltes ganes de trencar la ratxa de derrotes. La confiança no està baixa, sinó que hi ha un desig de jugar per guanyar.” El tècnic blanc-i-blau ha insistit en aquestes últimes hores a recuperar la millor versió de l’equip. “El que em preocupa és reordenar-ho tot. Fer un pas enrere. Ara hem de reordenar i tocar moltes coses per ser l’equip que érem”, subratllava capficat.

Els dubtes existencials de l’Espanyol contrasten amb la renovada fiabilitat d’un Cadis que no ha perdut des que es va enfrontar amb l’Espanyol. De fet, els andalusos han assolit set triomfs consecutius (un de copa i sis de lliga). La bona dinàmica fa que els andalusos vegin amb optimisme eliminar l’Espanyol. “Si algunes cosetes que tenim al cap es donen com creiem, tindrem les nostres possibilitats”, deia el tècnic del Cadis, Álvaro Cervera, que l’any passat ja es va carregar el Betis amb un 3-5 al Villamarín.

LES FRASES DELS TÈCNICS

Tenim moltes ganes de trencar la ratxa de derrotes. La confiança no està baixa, sinó que hi ha un desig de jugar per guanyar
Cal anar a totes des del minut 1. Les porteries a zero són difícils. Hem d’anar a buscar tres gols
Joan F. Ferrer, ‘Rubi’
Entrenador de l’Espanyol
Si algunes cosetes que tenim al cap es donen com creiem, tindrem les nostres possibilitats
Álvaro Cervera
ENTRENADOR DE L’eSPANYOL

Els andalusos sumen set victòries consecutives

El Cadis viu un moment de forma espectacular, en clar contrast amb l’Espanyol. Els d’Álvaro Cervera han aconseguit per primera vegada en la seva història tancar un novembre amb sis victòries, cinc victòries en la lliga, que es tradueixen en 15 punts, i el triomf en la copa contra un primera com l’Espanyol, al qual s’ha d’afegir la victòria a Lugo a finals d’octubre. Els andalusos han deixat, en un mes, la zona vermella de la taula de segona i s’han posat a només un punt de la zona de play-off d’ascens. “Fa no gaire temps estàvem en una situació molt complicada i crec que hem sortit d’aquesta situació i ho hem fet treballant; no hem fet coses diferents, excepte alguns detalls tàctics”, deia Cervera. A Rubi tampoc el sorprenia el nivell del Cadis. “A l’anada ja ho veia, que tenien qualitat”, deia el maresmenc, que ara espera que algun dels seus jugadors recuperi el millor nivell de joc.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)