Espanyol

Un glop de felicitat

L’Espanyol aconsegueix la seva classificació per a vuitens de copa en un partit carregat de patiment

Un gol d’Hernán Pérez trenca l’equilibri i insufla ànims als blanc-i-blaus, que trenquen una ratxa de tres derrotes consecutives

Espanyol 1 cadis 0

CADIS:David Gil, Carmona, Mauro, Kecojevic, Matos, Karim, Ramos, Agra (Mario Barco, 58’ - Álex Fernández, 65’), Perea (Jairo, 78’), Aketxe, Carrillo. ESPANYOL:Roberto, Rosales, David López, Mario Hermoso, Pedrosa, Roca, Darder, Melendo (Víctor Sánchez, 80’), Baptistao, Piatti (Hernán Pérez, 77’), Puado (Borja Iglesias, 61’). GOLS:1-0 (77’) Hernán Pérez.ÀRBITRE:De Burgos Bengoetxea (col·legi basc). Va mostrar targeta groga a Matos (19’); Víctor Sánchez (85’).PÚBLIC:Partit de tornada de setzens de final de la copa. 12.560 espectadors van veure en directe el partit des de la graderia de l’RCDE Stadium.

L’Espanyol va patir més del compte per eliminar el Cadis. Els blanc-i-blaus necessitaven un triomf per trencar la mala ratxa de tres derrotes en lliga. El duel amb el Cadis va estar carregat de dubtes més que de certeses però els blanc-i-blaus van ser mereixedors del triomf. Aquest és ara un Espanyol molt diferent del de fa un mes. Té l’autoestima i la confiança tocades però aquest glop de felicitat ajudarà a tornar a col·locar les coses a lloc i afrontar amb un xic d’optimisme el derbi de dissabte.

Era un duel clau per trencar la mala dinàmica de resultats. L’Espanyol no es podia permetre una nova relliscada. Rubi va buscar un cordó de seguretat en el seu onze inicial amb l’eix central de la lliga format per David López i Mario Hermoso amb Roca i Sergi Darder a la medul·lar. Els altres elements accessoris eren suplents habituals. Els locals van començar a dominar el partit i buscant la remuntada. El monòleg blanc-i-blau era evident però no trobava vies d’aigua per fer mal al Cadis. Hermètics els andalusos al darrere aguantaven les escomeses. Darder ho provava als cinc minuts amb un xut ajustat al pal. El Cadis només vivia de l’error de l’Espanyol i així va arribar una rematada perillosa de Carrillo i una altra de Perea que treia Hermoso sota pals. Els faltava una marxa més als deixebles de Rubi, que tocaven i remenaven la pilota però sense profunditat. Baptistao caçava un refús però la seva pilota anava als núvols. Molt previsible l’Espanyol que afavoria el replegament andalús. El joc interior tampoc no es veia per enlloc i això dificultava crear una ocasió clara. En el tram final de la primera part la desesperació local va arribar en una triple rematada dins de l’àrea que va topar, de manera insistent, en les cames de jugadors grocs.

Necessitava molt més l’Espanyol per alimentar les seves ganes de remuntada. Amb el futbol mostrat a la primera part era del tot insuficient. Faltava caràcter, fermesa i velocitat en les accions d’atac. Piatti, Baptistao i Puado no acabaven de trobar les marques dins del cap i es trepitjaven els uns als altres. Només Melendo aportava llum en algunes accions buscant passadissos interiors. El Cadis va tenir una clara oportunitat. Carrillo va rematar de cap i Roberto, atent, evitava el gol. L’Espanyol reaccionava amb una bona acció de Baptistao que trobava resposta en una bona mà de David Gil. El partit s’obria i Baptistao tornava a tenir una bona ocasió però un central refusava la pilota quan anava cap a la porteria. El brasiler agafava confiança i seguia monopolitzant les accions de gol. Bon eslàlom del punta que es desfeia de dos defenses per clavar un bon xut que desviava a còrner David Gil.

L’Espanyol empetitia el Cadis, que només tenia esma per defensar-se. Rubi buscava més mordent en atac i feia entrar el pitxitxi Borja Iglesias. Però qui va desendollar el partit va ser Hernán Pérez. El paraguaià va entrar per Piatti i en cinc minuts va fer el gol que donava el passaport a vuitens. L’internacional va rebre una assistència de Pedrosa i va enviar la pilota. L’Espanyol trobava la llum amb Hernán com a revulsiu i eliminava el neguit de la graderia. Era el moment de tancar el partit i Rubi donava entrada a Víctor Sánchez. Però l’Espanyol buscava el segon per respirar més tranquil i Darder la va tenir però, de nou, David Gil posava unes mans providencials. Darder la va tornar a tenir després d’una gran jugada individual de Borja Iglesias. El mallorquí va fallar tot sol davant el porter i el Cadis en va tenir una última per empatar però el gol va ser anul·lat per clar fora de joc. Massa patiment en els minuts finals per no tancar el partit amb un segon gol. Però el passaport als vuitens és el sac i la victòria serveix per agafar oxigen i mirar el futur amb més optimisme.

ELS VESTIDORS

He patit perquè veia que trigàvem a fer el gol però he tingut la fe que arribaria perquè era qüestió d’encertar-ne una
He tingut la sort d’entrar i donar el triomf a l’Espanyol. Nosaltres volem arribar a la final
Hernán Pérez
davanter de l’espanyol
Les victòries ajuden a tenir confiança i era important trencar la mala dinàmica
Joan F. Ferrer ‘Rubi’
entrenador de l’espanyol

La caiguda de socis centrarà la junta d’accionistes

L’actualitat de l’Espanyol passarà per la junta general ordinària i extraordinària d’accionistes que es durà a terme a l’Auditori de Cornellà a les 11.30 hores. El club presentarà uns bons comptes amb un deute que se situarà per sota dels 100 milions d’euros. Els tres anys de mandat de Chen Yansheng al capdavant de l’entitat han propiciat baixar de la xifra psicològica dels 100 milions d’euros. Més enllà d’això, caldrà estar molt atent al punt sis de l’ordre del dia. Els tradicionals precs i preguntes on els petits accionistes podran dir la seva sobre el tema espinós de la pujada dels abonaments que ha provocat una caiguda en la venda d’abonaments. Serà l’únic moment on els minoritaris podran parlar ja que des de fa tres anys les juntes d’accionistes es converteixen en un passeig per a Chen, que controla el 99,3% de l’accionariat. El club, per rebaixar la caiguda, ha enviat els últims dies una carta adreçada a qui ha decidit no renovar el carnet aplicant un descompte del 15% sobre el preu de temporada tot conservant l’antiguitat en el número. Les persones que es facin abonats a dia d’avui tenen un 15% de descompte i després del partit contra el Barcelona, el descompte serà del 20%. Aquesta rebaixa, del 20%, es mantindrà fins al final de temporada. El club ha disposat aquesta mesura per mitigar la caiguda de 3.499 abonats que ha experimentat l’entitat respecte a la temporada anterior. Ara hi ha 23.612 abonats i l’estimació del club passa per tancar el curs amb 24.600.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)