Espanyol

L’RCDE Stadium serà una olla de pressió en el derbi

Assistència. Es preveu que la visita del Barça aquest dissabte a Cornellà-el Prat, més enllà de suposar la millor entrada de la temporada, permeti superar la barrera dels 30.000 espectadors

Any rere any, l’assistència a l’RCDE Stadium és motiu de debat i també d’una creixent preocupació. Més enllà de l’efecte Cornellà, que en el seu primer any de vida es va traduir en una xifra rècord de 35.599 abonats la temporada 2009/10, el club blanc-i-blau ha vist com la tendència a decréixer s’ha convertit en sant i senya al final de cada curs, fins a situar-se en els 23.612 abonats que hi ha en l’actualitat. Així, al llarg de la primera dècada de vida de l’RCDE Stadium, l’Espanyol ha perdut prop de 10.000 seguidors respecte del seu primer any, amb una mitjana d’entre 1.500 i 1.800 socis, que enguany s’ha accentuat fins als 3.449. Un retrocés força pronunciat que dissabte que ve viurà un punt i a part amb l’esperada visita del Barça.

Lluny de la desafecció a la qual semblava haver-se acostumat els últims anys la parròquia espanyolista, la bona salut esportiva exhibida en aquest primer terç de la temporada per l’equip de Rubi suposa un al·licient de pes de cara al partit contra l’etern rival. Un compromís, doncs, que sens dubte permetrà millorar les actuals xifres pel que fa a la mitjana d’assistència a un RCDE Stadium que viurà la millor entrada del curs, i que superarà així els 22.258 espectadors que fa dues jornades van presenciar el derbi contra el Girona. Es preveu que se superarà la barrera dels 30.000 espectadors, una xifra que suposaria una de les millors entrades en els derbis disputats fins ara a l’RCDE Stadium. Sense anar gaire lluny, les dues visites del Barça del curs passat van significar dues de les tres entrades més fluixes des de l’arribada de l’Espanyol a Cornellà, amb un total de 23.323 persones (copa) i 23.827 persones (lliga). Uns registres, però, que queden a molta distància dels 39.263 espectadors del primer any a la nova casa (09-10) o del segon any, fins ara el dia de més afluència a l’estadi en un derbi, amb 40.010 periquitos.

LA DADA

22.258
espectadors
contra el Girona és per ara la millor entrada aquest curs a l’RCDE Stadium

DERBI HISTÒRIC

El rècord absolut en els derbis són els 40.010 espectadors del curs 2009/10

El club repartirà 35.000 banderoles

Per donar color a la graderia de cara al derbi, el club ha organitzat diverses propostes creatives, així com elements audiovisuals, que es duran a terme moments abans del duel contra el Barça. D’aquesta manera, a banda de l’espectacle lumínic que ja es va viure per primera vegada fa dues jornades contra el Girona, el club té previst repartir un total de 35.000 banderoles que tenyiran la graderia de color blanc-i-blau.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)