Espanyol

Com la nit i el dia

Gir copernicà. En poc més d’un mes, l’Espanyol ha passat de ser un equip competitiu i ambiciós a tenir una crisi de joc i resultats sense fi. Betis i Atlético, rivals abans de tancar l’any, marcaran el rumb a seguir

La crisi de joc i resultats s’ha instal·lat de ple dret a l’Espanyol. En poc més d’un mes, el conjunt de Rubi ha passat de viure en un somni que no semblava tenir aturador lluitant pel lideratge a un malson recurrent. Així, la pluja d’elogis rebuda a principi de curs ha acabat derivant en les darreres setmanes en un cúmul de dubtes convertits ara en una realitat ben palpable. Si els duels contra el Sevilla i el Girona van ser vistos com dos avisos, els enfrontaments contra el Getafe i el més recent contra el Barça han suposat la confirmació d’una davallada en tots els àmbits. La petició de Rubi abans del derbi de recuperar aquella versió competitiva i ambiciosa de l’Espanyol no va aparèixer i l’equip blanc-i-blau va ser un titella en mans del seu etern rival.

Víctima de l’alta pressió del Barça i de la seva indecisió i imprecisió en la sortida de pilota, el conjunt català va tornar a donar mostres d’una fragilitat defensiva, si més no, preocupant.

Amb els quatre gols rebuts en el derbi, l’Espanyol ja ha encaixat 12 dianes en les darreres quatre jornades, una mostra fefaent de la pèrdua de solidesa d’una rereguarda que en les primeres onze jornades tan sols havia recollit la pilota de dins de la porteria en vuit ocasions, sent un dels equips menys golejats del campionat. “No estem com abans, els dos últims partits no han estat bons i ara toca seguir. Hem de tornar a la idea de l’inici, l’equip jugava bé i tenia ocasions, però també defensava bé. Ara hem perdut les dues coses. Hem de partir de tornar a ser un equip sòlid darrere i no rebre gols, això ens ha de donar la vida”, reivindicava Víctor Sánchez. No li falta raó al migcampista català, una de les sorpreses a l’onze de Rubi en el derbi i dels pocs futbolistes que es van salvar del desastre de dissabte passat a Cornellà-el Prat.

Tou i innocent

Sense ser fidel als seus principis i amb un plantejament més conservador i allunyat de la proposta valenta dels dos primers mesos de competició, a l’equip li va mancar el joc de toc i possessió que li havia permès mostrar-se molt còmode tant en defensa com en atac i amb evidents problemes a l’hora de treure la pilota jugada des del darrere degut a l’absència d’Hermoso. Menys contundent del que és habitual –10 faltes, per 16 del seu rival– i amb un estèril 45% de possessió final –l’equip va completar trams en la primera meitat amb un pírric 19% i tan sols va començar a trepitjar àrea amb regularitat quan el partit ja estava resolt–, la inoperància en atac –únicament tres rematades entre els tres pals– va ser una altra de les notes negatives del duel. “Teníem una intenció i no ens ha sortit, ara toca aprendre. Òbviament no és el que ens hauria agradat, no és fàcil digerir aquest moment, però l’equip ha demostrat que pot, que és capaç i que hem de cercar la millor versió un altre cop”, declarava dolgut Borja Iglesias, inèdit davant Ter Stegen. Sense mostrar símptomes de millora, l’Espanyol afronta un final d’any amb dos compromisos de nivell –Betis a casa i Atlético al Wanda– que serviran per calibrar si l’equip és capaç de redreçar el rumb i recuperar la dinàmica de joc i resultats del primer terç del curs o si, per contra, la crisi s’eixampla fins a cotes inhòspites.

No és fàcil digerir aquest moment. Hem de cercar la nostra millor versió un altre cop
Borja Iglesias
davanter de l’espanyol
Toca tornar a la idea inicial. L’equip creava i també defensava bé. Ara hem perdut les dues coses
Víctor Sánchez
capità de l’espanyol
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)