Espanyol

Diego López, l’últim bastió

L’únic. Es convertirà contra el Betis en l’únic jugador de la plantilla de l’Espanyol que ha disputat tots els minuts en la lliga. El gallec ja ha jugat més aquest curs que en tot l’anterior

Diego López es convertirà contra el Betis en l’únic jugador de la plantilla de l’Espanyol que ha disputat tots els minuts en la lliga. Fins ara el gallec compartia aquesta condició amb Mario Hermoso i Dídac Vilà. El primer va perdre aquesta condició en el derbi per una lesió al turmell que el deixarà de baixa fins a mitjan gener. Una baixa important per a Joan Francesc Ferrer, Rubi, que el tenia com un dels centrals de referència. Dídac Vilà, titular sempre al lateral esquerre, haurà de veure per primera vegada aquesta temporada un partit allunyat dels terrenys de joc. El mataroní ho ha jugat tot en les primeres 15 jornades però una sanció, per acumulació de targetes, el privarà del privilegi de disputar tots els minuts. Així doncs, Diego López és l’últim bastió de la plantilla de Rubi que ho haurà jugat tot. El gallec, si res no li ho impedeix, tancarà l’any de manera notable en l’aspecte individual. Un 2018 força profitós per a ell i que deixa enrere un 2017 que va ser força irregular per als seus interessos. Una bursitis al genoll ocasionada en el derbi del Camp Nou del 18 de desembre del 2016 el va obligar a passar pel quiròfan el maig del 2017. No va tornar a jugar de titular en la lliga fins al primer partit de la segona volta del curs anterior. Va ser contra el Sevilla el 20 de gener del 2018. La ratxa només li va durar vuit partits seguits, fins a una topada al cap amb el jugador del Llevant Sadiku el 4 de març. Un fet que el va obligar a estar-se dos mesos i mig lluny dels terrenys de joc. Les seqüeles del traumatisme cerebral li van durar durant aquest temps en forma de vertígens. No va tornar als terrenys de joc fins al 13 de maig contra el Màlaga, en el penúltim partit de la temporada passada. En total, l’any passat O pulpo va disputar només 10 partits de lliga repartits en 854 minuts. De fet, ha tingut més protagonisme en aquest inici de lliga (1.350 minuts) que tot el curs passat. Ara és el porter titular sense cap mena de discussió per a Rubi i va pel camí de repetir les estadístiques del seu primer any de blanc-i-blau quant a participació, en què va disputar un total de 35 partits repartits en 3.113 minuts. Només es va perdre tres partits. Els dos primers perquè encara no estava a la disciplina de l’Espanyol i l’altre per lesió per la seva topada en el derbi del desembre del 2016 al Camp Nou.

L’infortuni el va perseguir durant gran part del curs passat per les lesions inoportunes i també pel bon moment de Pau López. El porter gironí va aprofitar el període inicial de baixa del gallec per aconseguir la titularitat. El gran moment de forma del català a l’inici de curs el va privar de jugar durant tota la primera volta. Quique Sánchez Flores va apostar per Pau tot i l’empipada del gallec, que havia jugat part de la temporada anterior amb infiltracions al genoll. Curiosament, la regularitat de Diego López arribarà en un partit en què es veurà les cares amb l’últim porter que li va prendre el lloc de titular. Ara Pau triomfa sota els pals al Betis, on s’ha convertit en una de les grans referències a còpia de bones aturades. Més d’un aficionat periquito encara se’n fa creus, de la seva marxa gratis. Un bon moment de forma que ha anat acompanyat de les convocatòries amb la selecció espanyola. El gironí ha estat habitual en les últimes tres llistes donades per Luis Enrique. Pau ha jugat 13 partits de titular en la lliga amb el Betis i és el porter de referència de Quique Setién. La prèvia del partit estarà marcada pel seu retorn, en què caldrà veure com el rep l’afició de l’RCDE Stadium.

RETROBAMENT

El gallec es veurà les cares amb Pau diumenge, l’últim porter que el va treure de l’onze
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)