Espanyol

Pendents de les sortides

Mercat. L’Espanyol només mourà peça en la pròxima finestra de contractacions si surt algun actiu important que permeti més marge de maniobra econòmic i així poder reforçar l’equip

L’Espanyol, ara mateix, té poc marge per millorar la plantilla. Els números de l’entitat estan al llindar del límit salarial. Queda una petita quantitat per fitxar si fos necessari, però els tècnics del club són conscients que la finestra de transaccions hivernals no és el millor escenari per pescar un bon reforç. Aquest és l’escenari que es pinta a priori, però la cosa canviaria de manera radical si es produïssin sortides. Depenent de quin futbolista marxés, hi hauria un ventall més gran o més petit per fer alguna incorporació. Un escenari podria ser avançar-se als esdeveniments i fitxar algun futbolista lligat de cara a l’estiu. El principal hàndicap de l’entitat és la massa salarial. Hi ha futbolistes que tenen una fitxa elevada, com és el cas de Roberto Jiménez, Pablo Piatti, Naldo o Leo Baptistão, que no són fixos per al tècnic i la seva marxa propiciaria alguna aposta en el mercat. Altres futbolistes amb menys minuts com Gonzalo Ávila, Pipa (que encara no ha disputat cap minut), i altres com Álex López amb un paper més residual podrien marxar cedits, però aquestes situacions no donarien un excessiu marge econòmic per poder fer alguna aposta potent en el pròxim mercat d’hivern.

El tercer escenari que es considera és la sortida d’algun futbolista a canvi d’un traspàs important. El club no es tanca a cap venta dels seus actius més importants, però si es fa ha de ser per la clàusula o una quantitat pròxima a la clàusula. Els directius són conscients que aquesta via és la que farà créixer el club i es vol replicar, en certa mesura, el model del Sevilla. El club no està obligat a vendre, però a l’estiu haurà de fer-ho per una quantitat de deu milions d’euros per complir el pressupost anual.

El president de l’Espanyol, Chen Yansheng, en l’entrevista institucional de dijous, va deixar oberta la porta a possibles moviments. Ahir, el director general corporatiu, Roger Guasch, es reafirmava en aquesta versió, en declaracions a Pericosonline. “Ho va dir el president, treballem per enfortir el nostre projecte i es prendran les decisions que siguin convenients, no en el sentit més de la necessitat econòmica sinó de la necessitat esportiva en aquest projecte de voler estar a Europa”, afirmava Guasch, i deixava clar que la porta per fitxar s’obre si es produeixen sortides. “És cert que si hi ha alguna sortida ens podrem reforçar des d’un punt de vista estratègic. Tenim un petit marge per tenir reforços sense sortida però han de ser Rubi, Rufete i sobretot Perarnau els qui prenguin la decisió respecte a això.”

LA SITUACIÓ

El club podria fer un fitxatge menor sense sortides, però busca altres opcions

Remodelació a la ciutat esportiva i recerca de terrenys per fer-ne una de nova

El club començarà en els pròxims mesos una remodelació a la ciutat esportiva Dani Jarque. El club ja té inclosa en el pressupost la millora de tota la zona de vestidors de la instal·lació, tant del primer equip com dels altres equips professionals del club, així com els compartiments destinats a l’escola RCDE. Una parcel·la en què no s’ha fet cap canvi des de la inauguració de la ciutat esportiva, que aviat farà 18 anys. Aquest no serà l’únic canvi visible. També es remodelarà la zona destinada a l’atenció dels mitjans de comunicació per fer-la més moderna i pràctica per al dia a dia. Així mateix, es farà un canvi en la il·luminació de tots els terrenys de joc de la ciutat esportiva per millorar el confort de la pràctica esportiva en les hores de menys llum. Tots aquests canvis se sumen a les millores efectuades en els últims mesos amb la nova pavimentació i clavegueram de la instal·lació, unes millores que han anat de bracet amb les que s’han fet a l’estadi, on destaca la nova gespa híbrida i els nous llums led estrenats fa només unes setmanes i que han millorat la il·luminació de l’RCDE Stadium.

Però el gran desig de la directiva, presidida per Chen Yansheng, és trobar una nova ciutat esportiva per donar cabuda a tot el volum d’activitats que ara no pot aplegar la Dani Jarque. El club treballa, des de fa dos anys, en dues vies. Disposar de l’actual ciutat esportiva per al futbol formatiu i l’escola RCDE i obrir-ne una de nova per al futbol professional. L’altre camí és trobar-ne una de nova per dur-hi a terme tota l’activitat esportiva del club. L’Espanyol fa temps que està buscant uns terrenys adequats per a la nova instal·lació i el gran requisit és que es trobi a la zona metropolitana de Barcelona i tingui uns bons accessos amb transport públic.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)