Espanyol

Banqueta sota mínims

Hores baixes. La fluixa participació dels suplents de l’Espanyol en les setze jornades de lliga que s’han disputat fins ara és un indicador inequívoc que la plantilla blanc-i-blava és molt curta

L’aportació dels jugadors de l’Espanyol que han sortit des de la banqueta està sent molt pobra aquesta lliga. Rubi disposa d’una plantilla curta, mancada de recanvis de garantia en algunes posicions, i això s’ha fet evident en les setze jornades que s’han disputat fins ara. El tècnic blanc-i-blau sempre ha fet els tres canvis, però mai han servit per canviar el rumb dels partits. Els números són eloqüents en aquest sentit i deixen clar, per exemple, que fins ara els suplents de l’Espanyol han aportat molt poc en atac. De fet, entre tots, només han marcat un gol: el va fer Pablo Piatti en la jornada 8, el 7 d’octubre, per tancar la victòria a l’RCDE Stadium contra el Vila-real. El davanter italoargentí va arrodonir el resultat signant el 3-1 en el minut 90. Després, els jugadors que Rubi ha fet sortir des de la banqueta no han fet cap altre gol. I això que Hernán Pérez, Sergio García i el mateix Borja Iglesias han estat suplents utilitzats pel tècnic maresmenc.

Una altra dada que convida a la reflexió és el percentatge de minuts jugats pels reserves blanc-i-blaus sobre el total del temps disputat per tot l’equip fins ara en el campionat de lliga, que és tan sols del 6%: 952 minuts d’un total de 15.840. Sempre hi ha hagut tres canvis, però queda clar que, en molts casos, la presència dels suplents ha estat testimonial, entre altres coses perquè Rubi els ha fet entrar gairebé sempre en l’últim tram del partit.

Els jugadors que més vegades han sortit des de la banqueta, i que més minuts sumen sense haver format part de l’onze, són Piatti, Hernán Pérez i Leo Baptistão, tots tres davanters de banda. L’entrenador blanc-i-blau els ha alternat en l’atac, juntament amb Sergio García, perquè acompanyin Borja Iglesias amb la millor condició física. Darrere seu, hi ha Víctor Sánchez i Melendo, els migcampistes menys habituals, que han sortit des de la banqueta set i sis vegades.

Destaca, d’altra banda, l’escassa participació dels futbolistes que han sortit del planter espanyolista i que aquest curs han pujat al primer equip. De fet, a banda de l’esperançadora aparició d’Adrià Pedrosa diumenge passat, només ha debutat Puado, que ha jugat 22 minuts en dues presències. Pipa i Álex López tenen el comptador a zero. En definitiva, la mínima aportació dels suplents blanc-i-blaus evidencia unes mancances que ben segur que també han influït en el mal moment que viu l’equip.

MOLT POCA COSA

1
gol,
el de Piatti contra el Vila-real per tancar el 3-1, és l’únic que han marcat els suplents de l’Espanyol.
Piatti 211
9 partits
Baptistão 138
6 partits
H. Pérez 134
7 partits
V. Sánchez 127
7 partits
Melendo 117
6 partits
S. García 68
3 partits
Granero 57
2 partits
B. Iglesias 30
1 partit
S. Darder 25
2 partits
Puado 22
2 partits
Duarte 13
1 partit
J. López 10
1 partit
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)