Espanyol

El desembre congelat

Espanyol. El mal final d’aquest 2018 no és cap excepció respecte al que ha passat en les últimes deu temporades, en la gran majoria de les quals l’últim mes de l’any no ha estat gens bo

Pendent de jugar el partit de dissabte, al Wanda Metropolitano contra l’Atlético de Madrid, els números que presenta l’Espanyol en la lliga en aquest mes de desembre són significativament decebedors: tres derrotes en tres partits, un sol gol a favor i deu en contra. El mal moment de l’equip de Rubi confirma, i engreixa, l’estadística de les deu últimes temporades, en les quals cada any natural ha acabat gairebé sempre amb mals resultats per a l’afició blanc-i-blava. Així, dels 33 partits de lliga que l’Espanyol ha disputat en l’últim decenni durant el mes de desembre, n’ha guanyat només una tercera part, onze; n’ha empatat set i n’ha perdut quinze, prop de la meitat. Les xifres són igualment negatives si ens fixem en els gols marcats i encaixats, que són, respectivament, 38 i 55. En els últims deu anys, doncs, l’Espanyol ha rebut 17 gols més dels que ha fet durant el mes de desembre en la lliga. Déu-n’hi-do.

El desembre també ha estat el mes de la darrera eliminació vergonyant en la copa, la que l’Espanyol va patir contra l’Alcorcón, després d’un doble empat a un, en una fatídica tanda de penals a l’RCDE Stadium. Demà passat farà just dos anys d’aquell dia per oblidar. N’hi ha més: en els mesos de desembre del 2010 i del 2017 van tenir lloc dues de les últimes golejades rebudes per l’equip blanc-i-blau en el derbi contra el Barça (1-5 a Cornellà i 4-1 al Camp Nou). I, per si no n’hagués prou, el 6 de desembre del 2009 és el dia en què el modest Racing de Santander va guanyar a Cornellà-El Prat per un dolorós 0-4.

Aguirre

Dels sis tècnics que han entrenat l’Espanyol al mes de desembre en els últims deu anys, només Javier Aguirre ha aconseguit mantenir-se invicte durant aquest mes. El mexicà, que va conduir la nau espanyolista les temporades 2012/13 i 2013/14, presenta un balanç de dues victòries, quatre empats i cap derrota. La resta –Mauricio Pochettino, Sergio González, Constantin Galca, Quique Sánchez Flores i Rubi– no tenen precisament bons números. I, de fet, un d’ells, Sergio González, va ser acomiadat en ple mes de desembre del 2015.

L’Espanyol de Rubi disposa, en tot cas, d’una bona oportunitat, dissabte, per corregir els seus números del desembre, si repeteix el triomf de la temporada passada en el darrer partit de l’any, que va ser, precisament, contra l’Atlético de Madrid. Això sí, no es va jugar al Metropolitano. Encara que, en la segona volta, a l’imponent estadi madrileny, també hi va haver triomf blanc-i-blau.

ELS DEU ÚLTIMS DESEMBRES

1
de cada tres
partits de lliga (11 de 33) en el mes de desembre, des del 2009, ha guanyat l’Espanyol.
15
partits
de 33 ha perdut l’equip blanc-i-blau en els últims deu desembres. Gairebé la meitat.
17
gols de diferència
hi ha entre els que ha marcat i els que ha rebut l’Espanyol (38 a 55) en el mes de desembre, des del 2009.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)