Espanyol

Derrota de mínims

L’Espanyol s’estavella contra un Oblak espectacular en una primera part de domini i bon joc, però perd en la represa per un solitari gol de penal de Griezmann

Els de Rubi recuperen sensacions, però les sis derrotes consecutives són plom a les ales periquites

ATLÉTICO 1 ESPANYOL 0

ATLÉTICO:Oblak, Arias, Savic, Godín, Saúl, Correa (Montero, 72’), Rodrigo, Thomas (Gelson, 77’), Koke, Griezmann i Kalinic (Vitolo, 65’).ESPANYOL:Diego López, Rosales, Duarte, Naldo (Melendo, 72’), Dídac (Pedrosa, 82’), David López, Darder, Granero, Baptistao, Sergio García (Piatti, 70’) i Borja.GOLS:1-0 (56’) Griezmann (p.).ÀRBITRE:Melero López (col·legi andalús). Grogues a Oblak i Granero.PÚBLIC:58.069 espectadors al Wanda Metropolitano.

L’Espanyol va encadenar la sisena derrota consecutiva en la lliga. La motxilla cada cop pesa més i els zero punts de divuit possibles són una pedra d’importants dimensions. Unes xifres que traslladen l’Espanyol a les pitjors ratxes de la seva història en la lliga. El Wanda era un escenari per recórrer a l’èpica i donar un cop d’efecte abans de Nadal. De fet, els blanc-i-blaus eren l’últim equip que havia guanyat al nou feu colchonero. Semblava una bogeria a priori, però durant la primera part l’Espanyol va donar símptomes de recuperació. Els deixebles de Rubi es van mostrar com un equip solvent, fort i decidit, amb múltiples ocasions per trencar la mala dinàmica. Només Oblak va posar els límits als somnis blanc-i-blaus a còpia d’aturades de mèrit. L’Espanyol va perdonar i l’Atlético és el pitjor rival si no ets eficaç. Els de Simeone necessiten molt poc per fer mal i oloren sang a quilòmetres. No fan presoners. Ferits i estabornits durant els primers 45 minuts, en van fer prou en la represa per tancar el partit amb una penal de Granero sobre Koke. Griezmann el va transformar. La resta del partit va consistir a conservar el triomf com un tresor i aquí és on l’Atlético és un expert. El joc donarà ànims a l’Espanyol, però la classificació i la trajectòria són plom a les ales pels periquitos, que hauran d’esperar fins al 2019 per tornar a guanyar un partit. La propera cita, contra el Leganés el 4 de gener a l’RCDE Stadium.

El gran canvi en l’onze de Rubi va ser l’absència de Marc Roca. Una suplència sorprenent del mig, que sempre ha estat titular aquesta temporada. Fins ara només s’havia perdut un partit, per gastroenteritis. Ho havia jugat tot de titular. No obstant això, el de la Granada del Penedès fa uns partits que està a un nivell lluny de les prestacions de principi de curs. El tècnic blanc-i-blau va apostar per situar Óscar Duarte com a pivot defensiu. David López i Naldo van formar a l’onze titular. Uns canvis quirúrgics, un xic sorprenents, però que van retornar la personalitat a l’equip. Granero va ser l’encarregat de baixar a rebre la pilota quan tocava construir la transició ofensiva. L’Espanyol, després d’un inici ferotge de l’Atlético, va agafar el control del partit mitjançant la possessió i el domini territorial. Les millors ocasions van ser catalanes. Borja Iglesias va intentar una vaselina que de poc no va sorprendre Oblak, que va fer una intervenció providencial per evitar el gol. El gallec ho va tornar a provar minuts després desfent-se d’un defensa i fent un xut massa mossegat que va atrapar, de nou, Oblak. Les esperances de l’Espanyol seguien ben vives. Baptistão va alimentar les opcions blanc-i-blaves amb una magnífica doble ocasió. Primer en una canonada que va aturar Oblak i en el refús el brasiler va xutar al pal. Després en una acció que va portar el segell de Naldo. El defensa es va anticipar a Kalinic per iniciar una contra amb assistència a Baptistão. El central va fer un paper majúscul i per moments va estar imperial en un escenari tan exigent com el Wanda Metropolitano.

El problema és que l’Atlético és un equip a qui el domini del rival no l’afecta. On no arriba la seva defensa sempre té l’últim recurs del seu porter. I quan pitjor ho passa apareix Griezmann. El francès és el jugador franquícia dels madrilenys. Fins a l’últim tram del partit no se li va veure cap acció destacada, però va treure el geni en els últims minuts de la primera part posant a prova Diego López. L’Espanyol va completar una bona primera part, amb domini en ocasions i joc, però no aconseguia traslladar el seu domini al marcador.

El futbol té una màxima, qui perdona ho paga, i l’Espanyol va tastar la crueltat d’aquest axioma. Un penal de Granero a Koke va desfer l’empat. Griezmann no va fallar dels onze metres i va enviar la pilota a l’escaire. Un gol és un tresor i en aquest escenari l’Atlético es mou com peix a l’aigua. Els colchoneros són l’equip menys golejat i gestionen a la perfecció marcadors ajustats. Pur estil Simeone, essència de l’Atlético.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)