Espanyol

Confiança cega en l’estil

Missatge. Tot i la pèssima ratxa de resultats que ha tingut l’Espanyol l’últim mes i mig de competició, els pesos pesants del vestidor confien a revertir la situació recuperant l’essència de les primeres jornades

La situació actual de l’Espanyol preocupa, tot i que de forma relativa. El mal moment que viu l’equip de Rubi, amb una davallada que l’ha portat a completar la pitjor ratxa de la història del club en la lliga amb sis derrotes consecutives, no ha fet variar per ara el full de ruta del projecte, ans al contrari. Així es desprèn del discurs que predica un vestidor alineat completament amb les idees del seu tècnic. “Tenim confiança en l’equip per superar la situació. Hem tingut un bon inici de campionat i volem recuperar aquest nivell per continuar endavant”, destacava a principi de mes el capità Javi López.

Un missatge compartit també per altres pesos pesants de la plantilla, com és el cas de Víctor Sánchez. “Hem de ser, de nou, un equip protagonista i tenir la pilota. Hem de retrobar-nos amb la victòria i això ens donarà moral. El missatge és clar. Érem l’equip que practicava el millor futbol de la lliga i si ho hem aconseguit no és per art de màgia sinó pel nostre treball.” “Fas les coses bé, però els resultats no arriben. Em quedo amb el joc de l’equip, que ha estat molt bo”, destacava el també capità David López després de la derrota al Wanda Metropolitano.

Queda clar, doncs, el sentiment d’un vestidor que sembla que ha interioritzat de meravella el discurs i el model de joc d’un entrenador amb el qual tots, des del primer fins a l’últim, se senten totalment identificats.

Una creença que té el motiu de ser en el canvi de registre mental que ha experimentat el vestidor blanc-i-blau aquesta temporada des de l’aterratge de Rubi, l’home clau per entendre el canvi de mentalitat d’uns futbolistes que han recuperat una fam i competitivitat que semblaven perdudes la campanya anterior.

El Wanda, punt d’inflexió

La derrota encaixada al Wanda, més enllà de suposar la sisena derrota seguida, va donar motius per a l’esperança per part d’un conjunt que a Madrid va estar més a prop d’aquella versió sòlida i ambiciosa de les primeres onze jornades que no pas de l’exhibida en les darreres setmanes contra rivals com el Getafe, el Barça i el Betis.

Els símptomes de millora mostrats en els primers 45 minuts contra l’Atlético, en què la proposta valenta de l’Espanyol va fer albirar un equip solvent i amb personalitat al qual tan sols li va faltar l’encert de cara a gol, donen motius d’esperança per creure en la recuperació d’un equip que necessita com més aviat millor redreçar el rumb i esvair els dubtes d’un entorn que, per ara, són de relativa tranquil·litat.

LES FRASES

Fas les coses bé, però els resultats no arriben. Em quedo amb el joc de l’equip
David López
defensa de l’espanyol
Érem l’equip que practicava el millor futbol i si ho hem aconseguit no és per art de màgia
Víctor Sánchez
migcampista de l’espanyol

IDENTIFICATS

Des del primer dia el vestidor ha interioritzat de meravella el discurs i el model de Rubi

L’equip torna a entrenar-se aquest matí

La primera plantilla de l’Espanyol torna avui als entrenaments després de l’aturada de Nadal. La sessió, que es desenvoluparà a porta oberta a la Dani Jarque a partir de les 10.45 h, servirà per començar a preparar el duel contra el Leganés de divendres que ve. Un duel en què Rubi no podrà disposar de Granero, sancionat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)