Espanyol

Allargar la bonança

La prèvia. L’Espanyol juga els vuitens de copa amb ganes d’aprofitar l’embranzida de l’última victòria en la lliga. El Vila-real transita pel camí invers, situat en zona de descens

El 2019 li ha provat bé, a l’Espanyol. Com a mínim li ha servit per trencar amb la mala dinàmica de sis derrotes consecutives en la lliga. El triomf balsàmic contra el Leganés ha estat un punt d’inflexió. Ara els deixebles de Joan Francesc Ferrer, Rubi, volen allargar aquest brot verd contra el Vila-real. Els castellonencs estan patint de valent en la lliga, en la qual han començat l’any en llocs de descens després del triomf de l’Athletic contra el Celta. Si bé els grocs eren un equip programat per lluitar per Europa, ara s’han ficat en el fangar d’evitar el descens. Però la situació actual no és cap avantatge als ulls de Rubi, que mira de dalt a baix la nòmina de futbolistes groguets i hi veu un potencial sense límits. Per això, el tècnic blanc-i-blau no es refia del mal moment en la lliga del Vila-real (el segon pitjor equip de primera a casa, on només ha sumat 7 punts), que acaba d’incorporar Vicente Iborra. El mig podria debutar si arriba la transferència internacional. “Seria confondre’ns molt pensar que el Vila-real ens ho posarà fàcil per la seva situació en la lliga. Tenen una gran plantilla i, coneixent el seu entrenador, no es despistaran ni ens donaran facilitats”, relatava el maresmenc, que va a totes en la copa. “Sabem el que representa la copa per al club i els jugadors. El missatge és que no existeixen amistosos. La importància del partit és total; és com si fos un partit de lliga. La prioritat per a mi és que tenim un partit oficial i la nostra mentalitat és sortir a guanyar-lo.” El tècnic podria introduir alguna variant en l’onze, però tampoc s’entreveu una revolució respecte al partit de lliga contra el Leganés. “Som al gener i venim de descansar. Em preocupa poc, això de cremar jugadors. Tots volen jugar i el que ens interessa és guanyar; és la nostra prioritat”, va assenyalar.

El Vila-real transita pel camí invers. Luis García Plaza sap que ha d’afrontar una final amb el Getafe dissabte per fugir de la zona de descens i ha dit obertament que farà nombroses rotacions, de manera que el descans de molts jugadors habituals està assegurat. “No hem perdut en els últims quatre partits oficials i volem seguir en la mateixa línia. Mirarem de competir, obtenir el millor resultat possible i passar l’eliminatòria, però sense perdre de vista la situació en la lliga”, assenyalava el tècnic groguet, que hi afegia: “Farem rotacions. No hi ha temps de preparar partits i hem arribat en el moment més complicat pel que fa al calendari. Cal fer canvis. Serà una oportunitat per a la gent que no juga assíduament.” El madrileny també va lloar l’Espanyol. “Ens van fer patir molt en la lliga, va ser dur per al Vila-real. Després han tingut una dinàmica molt dolenta i han aixecat el cap. És un equip amb gent molt ràpida en el front d’atac. Hem d’estar tots junts i atents a les ajudes perquè no ens sorprenguin per l’esquena.”

Farem rotacions. Mirarem de competir, però sense perdre de vista la situació en la lliga
Luis García
entrenador del vila-real
Seria confondre’ns molt pensar que el rival ens ho posarà fàcil per la seva situació en la lliga
J. Francesc Ferrer, ‘Rubi’
entrenador de l’espanyol
La importància del partit és total; és com si fos un partit de lliga. Som al gener i em preocupa poc, això de cremar jugadors

“Reforços? No es poden demanar fitxatges”

Quan li van preguntar si havia demanat reforços en aquest mercat d’hivern, Joan Francesc Ferrer, Rubi, va ser clar sobre quines són les possibilitats del club. “Per la situació econòmica que hi ha, no se’n poden demanar. Ara estic centrat en els jugadors que tenim. El club sap el que es pot millorar dins d’uns paràmetres i qui hi ha de respondre són els que s’encarreguen dels fitxatges.” L’única via que té el club per reforçar l’equip és una venda important o bé deixar marxar els futbolistes que tinguin els salaris més elevats per reduir la massa salarial.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)