Espanyol

L’Espanyol s’adorm en el tram final (2-2)

Copa del Rei. Un gol a cada part de Darder i Álex López permet als blanc-i-blaus aprofitar la crisi esportiva del Vila-real, que acaba empatant amb dos cops de cap en els cinc últims minuts

Rubi ha apostat avui amb un onze amb alguns jugadors poc habituals, però l’Espanyol ha aprofitat la crisi del Vila-real per avançar-se amb gols de Darder i Álex López. Ekambi ha donat l’opció als castellonencs de no sentir-se ja eliminats en el minut 84 i cinc més tard Bacca ha fet el 2-2.

L’inici de partit ha confirmat el mal moment del Vila-real. Álex López ha fregat el gol amb un xut des de la frontal al minut 4 i ja s’ha escoltat els primers xiulets, que han anat a més quan en el 14’ un error en la sortida de pilota ha acabat amb l’esfèrica als peus de Darder. El xut creuat del balear ha superat l’estirada d’Andrés en el 0-1. Els locals han pogut empatat poc després, però Roberto ha desviat amb seguretat el cop de cap d’Álvaro. Els dos equips han gaudit d’ocasions clares per moure el marcador. Els groguencs en una arribada per l’esquerra de Layún, passada enrere a Manu Trigueros i el xut que no queda clar si entrava o no, però Ekambi ha tocat la pilota a un pam de la porteria, en fora de joc. Gol anul·lat. I en el bàndol periquito, una bona acció del jove Pedrosa dins l’àrea que ha rematat en planxa Rosales al segon pal, trobant la resposta d’Andrés. En el córner, Darder de volea dins l’àrea ha tingut el segon.

El lateral veneçolà l’ha tornat a tenir en el 54’ amb una gran assistència d’Hernán Pérez, que no ha pogut superar la sortida d’Andrés. El porter li ha negat el gol per tercer cop en el 61’ amb un xut des de la frontal, sense que Darder hagi pogut aprofitar el rebot. Rosales ho ha arrodonit segons més tard en treure damunt la línia l’intent d’empatar de Raba.

La insistència de Rosales ha trobat premi en el 70’, segons després que una doble errada de David López i Marc Roca hagués deixat Bacca sol davant Roberto, que ha desviat la rematada del colombià. D’immediat, centrada del veneçolà i apareix sol Álex López per controlar amb el pit i fer el 0-2. En el tram final l’Espanyol ha arriscat massa en moltes accions, si bé el càstig ha arribat amb una centrada de Layún des de l’esquerra i el cop de cap poderós d’Ekambi. Una injecció de confiança que ha anat a més cinc minuts més tard en una jugada calcada per la banda contrària i el cap de Bacca en el 2-2. Gols en el 84’ i el 89’.