Espanyol

Destrempada final

L’Espanyol dona vida al Vila-real i deixa escapar un clar 0-2 per cedir un empat amarg en el tram final. El resultat deixa oberta l’eliminatòria

L’empat desdibuixa el bon partit dels blanc-i-blaus, que van tornar a mostrar el futbol coral i dinàmic de principi de curs

L’Espanyol tenia a la mà l’eliminatòria de vuitens. Els deixebles de Rubi van fer un gran partit a la Ceràmica durant 80 minuts però es van desendollar en el tram final. Cinc minuts letals en què el Vila-real, amb gols d’Ekambi i Bacca, van aconseguir l’empat i van deixar un sabor amarg a les files blanc-i-blaves. El bon partit col·lectiu es va convertir en aspre, i molts jugadors no podien amagar la seva decepció pel desastre final.

L’Espanyol havia començat el partit amb molta personalitat. La victòria contra el Leganés en la lliga ha estat un impuls vitamínic per a un equip que va passar un calvari a finals del 2018. Els de Rubi tornen a estar endollats i han recuperat gran part dels bioritmes de principi de temporada. Futbol precís, de toc, pressió alta i un joc coral que va anar desgastant el Vila-real. Un Espanyol que es va presentar a l’estadi de la Ceràmica amb sis canvis respecte a l’últim partit de lliga, però vist el rendiment sobre la gesta no es va notar. Més agosarat es va mostrar el conjunt local. Luis García Plaza va prescindir de nou homes titulars i va configurar un equip B. La situació en la lliga és delicada, i el tècnic groguet ja va deixar clar que la prioritat era la lliga. Més enllà dels canvis, amb els noms a la mà, la unitat B era de nivell, però quan les coses no rutllen i la dinàmica és dolenta qualsevol contratemps és una tragèdia grega.

L’Espanyol va carburar des del primer minut. Duarte avisada amb una rematada ajustada al pal. Era el pròleg del domini visitant. Ben plantat a la medul·lar i amb un joc constant de combinació, Álex López va brillar amb llum pròpia i Darder és va vestir de mag. El balear va signar una jugada personal de nivell conduint una pilota i perfilant-se a la frontal per ajustar un xut ajustat al pal que va acabar al fons de la xarxa. Era el primer gol i l’Espanyol se situava a davant. Segon gol del mig d’Artà aquesta temporada. Darder ja s’havia estrenat en la lliga contra el Vila-real. Els blanc-i-blaus anaven creixent en el partit, però l’empenta i la qualitat no evitava que es tingués algun ensurt. Roberto va posar una mà providencial en una rematada d’Álvaro de cap. Un fet aïllat que lluny d’arronsar l’esperit dels catalans, el va redoblar. Sergi Darder acaronava el segona en un xut per sobre del travesser des de la frontal. No es conformava, l’Espanyol, que signava una gran jugada col·lectiva que culminava de cap Rosales. Andrés Fernández posava les mans a la ratlla de gol. Les ocasions per als blanc-i-blaus anaven caient. Darder, omnipresent, tenia una altra bona aproximació, però aquesta vegada el seu xut, dins de l’àrea, anava a fora.

L’embranzida anímica no s’aturava i l’Espanyol continuava ben plantat en el partit. Rosales buscava el segon gol, i entre Álvaro i Andrés Fernández evitaven el segon de l’Espanyol El veneçolà tornava a ser protagonista i gaudia d’una immillorable ocasió, però el porter del Vila-real es tornava a vestir d’heroi. El partit era un correfoc i Rosales tornava a ser protagonista, però en defensa. El lateral salvava l’empat repel·lint un xut de Raba a boca de gol.

Els tècnics movien la banqueta. Luis García feia entrar Iborra, fitxatge recent que ahir va debutar, i Rubi oxigenava la medul·lar amb l’entrada de Marc Roca per Granero. Precisament el de la Granada del Penedès va relliscar i va donar peu a un contraatac letal del Vila-real. Carlos Bacca es va plantar davant de Roberto, però el madrileny, providencial, va evitar el gol. Coses del futbol o de les dinàmiques futbolístiques. Del possible empat es va passar al 0-2. Rosales, hiperbòlic en tots els sentits, va assistir Àlex López. El del planter va controlar amb el pit i va rematar a la primera al fons de la xarxa. Primer gol del migcampista en partit oficial. Un gran premi al seu gran partit i que posava la cirera a una bona actuació col·lectiva dels blanc-i-blaus, embrutada en el tram final. El Vila-real va capgirar una eliminatòria que tenia perduda en dues accions. Cinc minuts letals per a l’Espanyol, amb gols d’Ekambi i Bacca. Un cop duríssim per a l’Espanyol, que va dominar el partit però es va emportar una severa patacada al final.

VESTIDORS

És una pena i espero que no ens afecti per la tornada el que ha passat. Ara l’eliminatòria està oberta i qui guanyi passarà
El Vila-real té bons davanters i els dos davanters són bons jugadors; el rival també juga
J. Francesc Ferrer, ‘Rubi’
entrenador de l’espanyol
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)