Espanyol

Rubi té un problema central

Baixes. La lesió de David López deixa en quadre l’eix de la rereguarda. El tècnic només té en plenes condicions un central del primer equip, Naldo, i haurà de mirar cap al filial a Ipurua

S’ha confirmat la baixa de David López. El central estarà entre dues i tres setmanes de baixa. El santcugatenc va haver de marxar del terreny de joc en l’últim partit contra el Vila-real en sentir una punxada a la cuixa. Les proves mèdiques que li van fer ahir van determinar que el central té una lesió fibril·lar de grau 1 a la UMT (unió miotendinosa) de l’isquiotibial esquerre. El període de baixa serà d’entre dues i tres setmanes. Així doncs, el santcugatenc es perdrà els partits de lliga contra l’Eibar i el Madrid i l’eliminatòria de copa contra el Betis. Caldrà veure si està recuperat per jugar el partit de lliga contra el Vila-real, el 3 de febrer que ve, a l’estadi de la Ceràmica.

La línia defensiva s’ha convertit en un problema central per a Joan Francesc Ferrer, Rubi, a qui s’acumulen els problemes a l’eix de la rereguarda i en un moment en què el calendari és força atapeït, amb dos partits per setmana per la disputa de la copa. Mario Hermoso i Óscar Duarte també estan de baixa. El central madrileny aviat podrà tornar, ja que ja és a la recta final de la recuperació de la lesió al turmell que es va fer el 7 de desembre. Avui està previst que faci el primer entrenament amb el grup, però és complicat que pugui jugar de titular a Ipurua aquest dilluns per les cinc setmanes que fa que està allunyat dels terrenys de joc. I en el cas que ho fes no tindria físic per aguantar els 90 minuts de partit. La situació encara es fa més recargolada. Duarte arrossega una pubàlgia i el seu retorn és incert. Així doncs, ara mateix només hi ha un central disponible del primer equip en plenes garanties: Naldo. El brasiler és l’únic que té assegurat el seu concurs en el partit de dilluns.

Rubi està obligat a fer mans i mànigues per equilibrar l’equip. La solució a la plaga de baixes a l’eix central té un nom: Lluís López. El central del filial ja ha jugat alguns minuts aquesta temporada; va jugar en la copa ahir contra el Vila-real i contra el Cadis mitja hora al Ramón de Carranza. Ara podria debutar dilluns en la lliga. Aquesta seria la solució més natural. De fet, Lluís s’entrena de manera habitual amb el primer equip i té agafats els automatismes. Serà una prova de foc per a ell en el que seria el seu debut en la lliga i com a titular aquesta temporada. Una situació que si es donés tornaria a fer evident l’aposta pel planter de l’Espanyol, que va acabar el partit contra el Vila-real amb deu homes formats a casa. Rubi també podria buscar alguna alternativa diferent i apostar per reciclar algun futbolista del primer equip, com és el cas de Roberto Rosales, que ha jugat algun partit de central al llarg de la seva carrera.

Les pròximes hores seran decisives. Rubi haurà de donar voltes a una delicada situació en un moment amb força càrrega de partits. L’Espanyol ha de fer de la necessitat virtut, i si no que ho preguntin a Naldo, el millor de la defensa en els últims duels, i això que partia com el quart central.

DAVID LÓPEZ

Estarà entre dues i tres setmanes de baixa per una lesió fibril·lar de grau 1

MARIO HERMOSO

Fa 5 setmanes que està lesionat i avui s’entrenarà per primer cop amb el grup

ÓSCAR DUARTE

L’internacional arrossega una pubàlgia i encara no té una data de retorn definida

Pedrosa engreixa més la infermeria

Adrià Pedrosa ha tingut més sort en la lesió que no pas David López. El lateral del planter també es va veure obligat a abandonar prematurament el partit de copa contra el Vila-real en sentir una punxada a la cuixa. En les proves que se li han fet se li ha apreciat un edema al terç proximal de l’isquiotibial dret, de manera que el període de baixa es redueix de set a deu dies. Serà baixa per al partit de dilluns contra l’Eibar i per a l’anada dels quarts de copa contra el Betis és seriós dubte. A la baixa del jove defensa, s’hi afegeixen les de Sergio García, que continua recuperant-se d’un trencament fibril·lar, i Hernán Pérez. Les pròximes hores caldrà estar atents també a la situació física de Darder, que va jugar minvat de forces la copa per un cop al genoll i podria descansar contra l’Eibar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)