Espanyol

Naldo busca parella

Incògnita. Desconeix qui l’acompanyarà a l’eix de la defensa demà a Ipurua: les opcions són Mario Hermoso o Lluís López, central del filial

Naldo s’ha convertit en el gran protagonista de l’actualitat blanc-i-blava. El brasiler ha quedat com l’únic central del primer equip que estarà amb total seguretat demà a Ipurua. La resta de les possibles combinacions són incògnites que caldrà anar resolent en les properes hores. Qui serà la parella del brasiler per formar a l’eix? L’atenció estarà avui sobre Mario Hermoso. El madrileny va completar ahir la sessió amb la resta dels seus companys a un bon ritme. “Mario s’ha entrenat molt i bé però haurà de parlar amb els metges i el tècnic per veure si pot jugar”, va assenyalar Naldo a L’Esportiu. Així, doncs, Joan Francesc Ferrer Rubi haurà de decidir juntament amb els metges en la sessió matinal d’avui a la ciutat esportiva Dani Jarque si Hermoso pot entrar en la llista de convocats per a Ipurua. El central es va lesionar el passat 7 de desembre el lligament lateral extern del turmell esquerre. Una lesió important que ha fet que es perdi set partits: cinc de lliga i dos de copa. En total, cinc setmanes fora dels terrenys de joc però els seus companys l’han vist prou bé. De fet, ara el seu concurs és encara més vital després de les lesions de David López i Óscar Duarte que han deixat l’eix central penjant d’un fil. El primer amb un trencament fibril·lar que el deixarà entre dues i tres setmanes de baixa i el costa-riqueny, amb una pubàlgia.

Hermoso podria entrar en la convocatòria d’avui depenent de les seves sensacions i de l’opinió dels metges. L’alternativa és Lluís López. El central del filial ha jugat dues estones en la copa i podria debutar en la lliga a Ipurua, un camp força exigent. “És un bon jugador i té un gran futur per mostrar tot el seu potencial. Tindrà un gran recorregut a l’Espanyol”, explicava Naldo sobre Lluís López. “L’altre dia em vaig trobar còmode amb ell”, deia en referència als minuts que van jugar plegats contra el Vila-real. El brasiler no sap quina serà la tria del tècnic per demà a Ipurua: “Ara estic sol i caldrà veure què decideix l’entrenador per fer que la defensa tingui més consistència al darrere.” Naldo ha passat de ser el teòric quart central a afrontar com a líder de la rereguarda una setmana amb tres partits. “Tots els jugadors tenen una parcel·la de responsabilitat i hem de donar el millor. Ara hi soc jo i haig d’ajudar els més joves perquè tinc més experiència”, admetia sense defugir l’exigència del moment. “Probablement estic en el meu millor moment –reflexiona convençut de les seves possibilitats–. Quan no jugava continuava entrenant-me al màxim com a professional que soc. El treball que he fet està donant el seu fruit i ara hem de continuar així amb vista al futur.”

L’Espanyol arriba amb incògnites en defensa a Ipurua, un escenari poc propici per fer proves en aquesta demarcació i on, més que mai, cal ser contundents pel joc d’estratègia i aeri dels bascos. “Els partits allà sempre són molt difícils. És un camp molt estret i això ens obligarà a estar molt atents en els aspectes defensius i intentar tenir la pilota per sorprendre’ls”, va assegurar el brasiler, que va destacar la importància dels petits detalls: “Hem de tenir molta atenció en les centrades laterals i el joc per alt.” A més, l’Espanyol ha patit massa en els últims partits els errors de concentració. L’últim precedent va ser a Anoeta, on va encaixar dos gols en vuit minuts. Naldo sap el que han de fer per no repetir aquesta falta de concentració que s’està pagant car en la lliga. “Cal ser conscients del treball col·lectiu i fer-ho millor al camp. Ningú vol fallar però a vegades hi ha errors que no podem cometre i hem de pensar a corregir-los a còpia de més atenció i exigència.”

Ara l’Espanyol inicia una setmana atapeïda amb tres partits. Dilluns l’Eibar; dijous copa contra el Betis i diumenge contra el Madrid. “Hem de pensar en el partit contra l’Eibar i no en els altres partits. Ara estem capficats a sumar fora de casa i estar més amunt en la classificació. Ja tindrem temps de pensar en el Betis i en el Madrid.”

LES FRASES DE NALDO

Mario s’ha entrenat molt i bé, però haurà de parlar amb els metges i el tècnic per veure si pot jugar contra l’Eibar
Probablement estic en el meu millor moment; el treball està donant fruit i ara hem de continuar així amb vista al futur
Els partits a Ipurua sempre són difícils; és un camp estret i això obligarà a estar atents en defensa, ja que tenen un gran joc aeri
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)