Espanyol

La reacció no s’albira

Crisi. L’Espanyol continua sense aixecar el cap en la lliga, en què ha sumat 3 punts dels últims 27. La desfeta a Ipurua ha fet saltar les alarmes per la manera com es va articular el joc blanc-i-blau

L’Espanyol ha deixat més dubtes que certeses en la seva derrota de dilluns a Ipurua. L’Eibar, que feia un mes i mig que no guanyava, va passar per sobre dels blanc-i-blaus com una piconadora. Un equip despullat de la seva personalitat i gèlid. El conjunt de Joan Francesc Ferrer, Rubi, no va trobar en cap moment cap element positiu per viure el futur immediat amb cert optimisme per creure en la revifada immediata. “És el nostre pitjor partit”, va reblar el maresmenc comparant la derrota amb la viscuda a l’Alfonso Pérez. La de dilluns va ser pitjor, però potser un xic minimitzada per les baixes i la fatiga acumulada per la disputa de la copa. Rubi estava obligat a fer rotacions per evitar més lesions. Naldo va ser l’últim a caure i a posar en alerta màxima un eix central que només té ara Mario Hermoso, que tot just acaba de tornar després de cinc setmanes de baixa per una lesió de turmell.

Més enllà dels mals de la copa, l’Espanyol va acumulant plom a les ales en aquesta ratxa negativa que es va iniciar al Sánchez Pizjuán. En els últims nou partits de lliga els blanc-i-blaus han encaixat 22 gols en contra i només sis a favor. El dia del Sevilla lluitava per ser colíder i ara veu de reüll el descens. El fantasma d’una destitució del tècnic torna a sobrevolar l’ambient. Sempre ho fa en aquests casos de davallada de resultats. Aquesta és part de la litúrgia futbolística. Ara mateix les altes esferes del club continuen confiant en la figura del maresmenc, però és evident que si la crisi esportiva segueix a aquest ritme no hi ha cap tècnic que aguanti de manera eterna a la banqueta. “No estem en un moment delicat”, responia després del partit Rubi quan li preguntaven si mirava amb preocupació la taula de la classificació. Ara el descens és a quatre punts i es necessita una reacció solvent i contundent que, de moment, s’està fent eterna.

Demà l’Espanyol jugarà l’anada dels quarts de copa contra el Betis i diumenge rebrà el Madrid a l’RCDE Stadium. Caldrà veure la imatge de l’equip, però la veritable pedra de toc serà el diumenge 3 de febrer a Vila-real. L’Espanyol no es pot permetre perdre contra els groguets. Una derrota a la Ceràmica, combinada amb una derrota contra el Madrid, situaria l’Espanyol en la lluita directa pel descens i donaria vida als de la Plana Baixa. Queda encara temps, però l’Espanyol és el segon pitjor visitant de primera i el marge cada cop es fa més estret.

ZONA CALENTA

L’Espanyol té el descens a quatre punts i ja veu de reüll el duel clau amb el Vila-real

EL TÈCNIC, RUBI

No es qüestiona a mitjà termini, però caldrà veure com evolucionen els resultats

LES BAIXES

Han estat un punt d’ancoratge que ara ha tocat de ple l’eix central de la defensa

L’Espanyol anirà al mercat per equilibrar la plantilla

“L’Espanyol sempre ha de fer un esforç per portar jugadors en el mercat. Ho ha de fer sempre, però això no està motivat per les lesions en defensa, que no són normals”, deia Rubi després de la derrota a Ipurua. El tècnic fa setmanes que llança missatges cap a la directiva amb diplomàcia i elegància però contundents. El club blanc-i-blau té ara 2,5 milions d’euros per buscar algun reforç. El tècnic ha demanat un migcampista potent físicament i amb arribada a l’àrea i un davanter per incrementar la capacitat golejadora de l’equip, que ara només se sosté amb regularitat amb l’aportació de Borja Iglesias.

La direcció esportiva fa setmanes que treballa en possibles incorporacions que s’ajustin a les demandes del tècnic i al perfil econòmic del club. Chen Yansheng arribarà diumenge a Barcelona i serà el moment en què caldrà posar tota la carn a la graella per reforçar una plantilla que necessita més talent en certes parcel·les per millorar la competitivitat interna i també evitar problemes a mitjà termini. El director de futbol professional, Rufete, haurà de treure tot el seu enginy per treure’s de la màniga un merlot blanc i que tingui un rendiment immediat a la gespa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)