Espanyol

mercat

un fitxatge mediàtic

Wu Lei, un davanter xinès per a l’Espanyol

Mercat. El club blanc-i-blau té encarrilat l’arribada del punta de 27 anys que milita al Shanghai SIPG. El futbolista és una estrella al seu país i màxim golejador històric de la super lliga xinesa

Chen Yansheng perseguia, des de la seva arribada a la presidència de l’Espanyol, fer-se amb un futbolista xinès i veure’l jugar al primer equip. Fins ara totes les temptatives han estat avortades pels tècnics argumentant que el nivell de la lliga asiàtica era massa baix per la lliga espanyola. En aquest informe intern del club només hi havia un petit epígraf on es referien a un selecte grup de jugadors que sí que podien encaixar. El problema era el sou i com fer viable l’operació. Chen Yansheng es va aferrar a aquesta possibilitat i ha estat madurant durant tot aquest temps fins a trobar el perfil del jugador escollit: Wu Lei. La Vanguardia apuntava a un possible reforç important provinent del mercat xinès però el rotatiu ’Global Times’ li posava nom: Wu Lei, de 27 anys. És el jugador més important de la lliga local i tot un fenomen mediàtic al gegant asiàtic. Milita a la Shanghai SIPG i suma 120 gols en la competició del seu país, és el pitxitxi històric, i 15 més amb la seva selecció on és la màxima estrella. Curiosament, les últimes actuacions de Wu Lei ha estat en la copa d’Àsia que s’està disputant aquest gener i on la Xina va caure eliminada a quarts de final per l’Iran.

El fitxatge es porta setmanes cuinant i la intenció és presentar-lo la setmana vinent en un esdeveniment de rellevància mediàtica. La seva arribada també té un gran component publicitari per captar l’atenció del mercat xinès. Caldrà veure com es produeix l’aterratge d’aquest fitxatge tan exòtic i que a molt ha recordat el fitxatge frustrat de Nakamura. El japonès només va durar quatre mesos a l’Espanyol. Tot i això, des del club diuen que no té res a veure l’un amb l’altre. Wu Lei arriba amb 27 anys i Nakamura estava en la fase crepuscular de la seva carrera. En tot cas, els tècnics volien un futbolista de rendiment immediat pel davanter i Wu Lei haurà d’adaptar-se a una nova lliga i una nova llengua i costums. El club, al marge de tancar la contractació del punta, també busca un migcampista de perfil defensiu abans del dijous, data en què es tanca el mercat de transferències.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)