Espanyol

Un nou inici letal

L’Espanyol regala dos gols al Madrid en el primer quart d’hora i entrega la victòria repetint un començament per oblidar

Els locals, esperonats per l’expulsió de Varane, ho intenten en la segona, però el mal ja estava fet i sumen tres punts dels últims trenta

eSPANYOL 2 REAL MADRID 4

ESPANYOL:Diego López, Javi López, Lluís López, Mario Hermoso, Dídac Vilà (Rosales, 64’), Sergi Darder (Melendo, 76’), Marc Roca, Álex López, Leo Baptistão (Piatti, 69’), Sergio García, Borja Iglesias.REAL MADRID:Courtois, Carvajal, Sergio Ramos (Nacho, 45’), Varane, Reguilón, Casemiro, Kroos, Modric (Marcelo, 76’), Lucas Vázquez, Vinicius (Bale, 64’), Benzema.GOLS:0-1 (3’) Benzema; 0-2 (15’) Sergio Ramos; 1-2 (25’) Baptistao; 1-3 (45’) Benzema.1-4 (66’) Bale; 2-4 (81’) Rosales.ÀRBITRE:Gil Manzano (col·legi extremeny) va mostrar targetes grogues a Marc Roca (8’); Sergio Ramos (26’); Sergio García (33’), Carvajal (81’), Álex López (83’); Nacho (89’); Courtois (90’); i targeta vermella a Varane (71’)..PÚBLIC:RCDE Stadium. 21a jornada de lliga. 21.215 espectadors van veure el partit en directe.

Un inici letal va condemnar l’Espanyol contra el Madrid. Encara no havia començat el partit i els locals ja havien encaixat dos gols abans del minut 15. Era la història d’un déjà-vu. Podia entrar dins dels pronòstics perdre contra els blancs, però no fer-ho d’una manera tan decebedora. Benzema va inaugurar el marcador després d’agafar un refús xutat per Modric. El croat va aprofitar la inoperància defensiva periquita per arribar fins a l’àrea i llançar una fuetada. Errada col·lectiva i un mal indici amb vista al que havia de seguir. Rubi es desesperava a la banqueta i encara es va inquietar més. El Madrid anava a mig gas, i ja en tenia prou per desfer l’entramat defensiu de l’Espanyol. Solari va apostar per un equip carregat de jugadors titulars. La medul·lar era la de les estrelles, amb Casemiro, Kroos i Modric. Després d’un córner, va arribar el segon dels madrilenys. Modric penjava una pilota al segon pal i Sergio Ramos, tot sol, rematava de manera impecable. Nova errada de marcatge en què el capità merengue quedava sol dins de l’àrea. Inici letal i inexplicable. En quinze minuts, l’Espanyol s’havia fet l’harakiri i no havia mostrat la resistència necessària per plantar cara a un equip gegantí. Cop anímic i a l’autoestima. Les baixes en defensa, el desgast de la copa i un balanç de tres punts dels últims trenta ja converteixen aquesta trajectòria en força perillosa. L’Espanyol ara s’aguanta per un fil molt prim.

La història d’aquest inici letal no és nova. És el tercer capítol d’una sèrie que es va estrenar contra el Girona i que es va repetir contra la Real Sociedad a Anoeta. En les tres ocasions, l’Espanyol va acabar perdent els tres punts. El gol de Baptistão, que va recollir un refús de Dídac Vilà, va insuflar ànims i va canviar un xic el decorat. El brasiler marcava el seu segon gol en la lliga i trencava el seu infortuni. Però l’emoció del moment només es va aguantar fins al segon gol de Benzema. La primera part agonitzava i el francès va iniciar una jugada per la banda esquerra i va cedir la pilota a Vinicius. El brasiler no va aconseguir el control de la pilota, però Benzema la va recollir amb una determinació brutal i va clavar un xut encreuat que va superar Diego López. El francès està en un moment bestial de joc. Brilla amb llum pròpia i es mou entre línies amb dots de mestre. La seva intel·ligència tàctica ara es veu eixamplada amb eficàcia golejadora.

El partit es convertia en una utopia en la segona part, en què l’Espanyol tenia com a missió evitar una derrota més dolorosa. El duel estava liquidat i així ho va entendre Solari, que va canviar Sergio Ramos en el descans. El partit era un balneari per al Madrid. Bale, que tornava d’una lesió, va tenir temps de fer el quart dos minuts després de sortir al camp, i Diego López, amb dues aturades, va evitar més sang. Varane hi va posar picant amb una expulsió per vermella directa per haver tombat Piatti a la frontal. Una jugada anecdòtica en un partit per oblidar que Rosales va maquillar amb el segon dels locals.

L’Espanyol està en un moment complicat de la temporada. Tres punts dels últims trenta possibles són una targeta de presentació prou eloqüent que aboca l’equip a mirar a la cara el descens. Matxucat per les baixes en defensa i per la càrrega de partits per la copa. Les forces són justes. Més enllà de la derrota d’ahir, però, l’Espanyol ara s’ha de concentrar a tallar l’hemorràgia en la lliga. El calendari té marcats en vermell dos partits clau per evitar caure més en la classificació i apropar-se de manera perillosa a la zona de descens. Diumenge visitarà l’estadi de La Cerámica contra un Vila-real necessitat de punts i després rebrà el Rayo a l’RCDE Stadium. Dos equips en zona de descens que voldran sumar. Aquesta és ara mateix la realitat blanc-i-blava. La d’un equip que va començar com un coet i que ara resisteix per aquell inici espectacular. No sumar en els dos pròxims partits seria la constatació que la crisi és preocupant i que les alarmes estan ben enceses.