Espanyol

Javi López: “No és moment de qüestionar-ho tot”

El capità. Ha apuntat que han de recuperar la solidesa defensiva i “netejar el cap” per redreçar la situació. Sobre el nou fitxatge We Lei “Li facilitarem l’adaptació i veig que té molt gol”

Javi López ha comparegut aquest matí en roda de premsa. El capità ha valorat l’arribada del nou davanter xinès Wu Lei. “Sé el que he llegit i els vídeos que he vist. És un jugador amb molt gol i assistent. El donarem suport a perquè vingui a sumar i s’acobli com més aviat millor”, ha apuntat l’andalús que ha afegit: “No conec el mercat de futbolistes xinesos. Però el que he vist és que té gol, una bona demarcada en ruptura i arriba bé a dalt”.

Tot i això, ara la preocupació és la lliga. L’Espanyol té dos partits claus en lliga davant Vila-real i Rayo on ha de sumar per evitar veure’s a prop del descens que ara té a quatre punts. “Ara el que hem de fer, més que mirar a dalt o a baix, és corregir les situacions de partit que no ens estan sortint bé. Millorant aquestes situacions segur que tot anirà bé i sumarem punts”. El lateral incidia en les causes de la transformació de l’equip al llarg de la temporada. “Durant una temporada hi ha dinàmiques. És cert que van fer un gran inici de temporada i al llarg de 21 jornades van treure molts punts en les 11 primeres i en les següents pocs. Ara tot s’equilibra. Estem en una zona de la taula on hi ha molts equips i tot es capgira amb un parell de resultats”, ha argumentat alhora que s’ha fixat en la il·lusió de l’eliminatòria de copa de dimecres davant el Betis. “No em vull centrar en això sinó també en la copa. Si ens podem emportar l’eliminatòria ens podem posar en semifinals de la copa. Ho estem fent amb una plantilla curta i amb molta acumulació de partits. A més, molts jugadors s’ha lesionat i cal donar-li valor. No vull que s’interpreti com una excusa. És el moment de sumar tots i no qüestionar-ho tot”. Una final de copa que es jugarà al Benito Villamarín i que pot ser una pressió afegida pel conjunt andalús. “Ells voldran passar perquè la final es juga allà però, si podem ficar-nos per endavant en el marcador, aquest factor els hi pot pesar”

Problemes defensius.

Un dels mals de l’Espanyol en aquesta ratxa de deu partits on només ha sumat tres punts de trenta radica en la feblesa defensiva. Els blanc-i-blaus han encaixat 26 gols i el mateix tècnic, Joan Francesc Ferrer ’Rubi’, considerava que és el principal maldecap que té. “El camí és deixar la porteria a zero. Ara sembla que costa un món guanyar. A veure si la copa ens serveix d’estímul”, ha subratllat Javi López. “La majoria de partits ens han fet molts gols i el que hem de fer és netejar el cap i afrontar els partits amb responsabilitat. Els bons resultats arribaran. Hem de millorar en aquest aspecte i és una tasca col·lectiva. Hem de recuperar aquesta solidesa defensiva que vam tenir a l’inici de lliga”. I ha tancat la situació tirant de la personalitat de l’equip. “Els resultats no han anat bé, no enganyarem a ningú, però a escala de joc, en cap moment, hem perdut la nostra identitat. Això ens dóna confiança de portes a dins. Això és el que ens farà tornar a la dinàmica anterior de resultats”.

Per últim ha assegurat que no s’ha reunit amb Chen Yansheng, que aquest matí està de visita a la Ciutat Esportiva Dani Jarque, i ha parlat de la seva renovació, pendent de sis partits perquè sigui automàtica per un any més. “Per mi això és secundari. Mai he anteposat els meus interessos individuals als col·lectius. Ara tenim un tros d’eliminatòria per ficar-nos en semifinals de copa”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)