Espanyol

Wu Lei: “Vull demostrar que el futbol xinès és competitiu a Europa”

Presentació. El xinès s’estrena com a jugador de l’Espanyol. Arriba amb ambició: “La meva obligació és marcar gols” i està pendent de l’avaluació mèdica de demà per saber si podrà jugar

Wu Lei ha estat presentat aquesta tarda com a nou jugador de l’Espanyol fins al gener del 2021 amb una opció d’un tercer any. El futbolista ha estat acompanyat pel vicepresident de l’Espanyol, Carlos García Pont i el director del futbol professional, Francisco Joaquín Pérez Rufete que s’ha felicitat per la seva incorporació. “Sabem que era difícil i hem hagut de competir amb grans clubs. És una aventura important per ell i pel club i entre tots farem que sigui efectiva per tots”.

El jugador, feliç.

“Estic molt content de venir a la lliga espanyola i un club centenari com l’Espanyol. És un honor i un gran repte. Li vull agrair al president Chen que estigui aquí”.

Història del club.

“Quan la gent em parla de l’Espanyol em ve al cap Raúl Tamudo, que l’he conegut aquest matí, i gent que identifica el club com Dani Jarque”.

L’entorn.

“L’afició de l’Espanyol és una peça molt important en aquest club i venir a una ciutat tan cosmopolita com Barcelona és important. Espero tenir bona acollida entre l’afició”.

Primeres paraules en català i espanyol.

“La primera paraula que he après és “marcar gol” i Visca l’Espanyol”

Lesió.

“La decisió final està pendent d’una revisió que tenim per demà”

Pressió cultural?

“És la primera vegada que vinc a viure a Europa i la diferència és important i estic obert a aprendre noves cultures”.

Pressió.

El que vull és demostrar que el futbol xinès pot ser competitiu a Europa. La pressió és el repte que em mou, un motor. Tant es val on jugui, la pressió sempre hi és”.

Borja Iglesias.

“La manca de gol és difícil parlar-ne però he vist partits i es creen ocasions de gol. Això és important”.

Objectius i comparació amb Messi.

“No em vull comparar amb ningú i marcar gols és l’obligació d’un davanter. No vull dir a quin equip li vull marcar gols sinó fer gols”

Diferència Europa i la Xina en el joc.

“La lliga Xina ha anat incorporant jugadors estrangers però la gran diferència és el ritme del joc”.

Coneixement de l’idioma i si ha parlat amb Dong que va jugar al Rayo?

“He parlat amb Dong i m’ha compartit la seva experiència a la lliga i quant a l’idioma em posaré immediatament a aprendre’l”.

Crítiques dels aficionats.

“És comprensible i normal quan no coneixes un jugador és difícil opinar. Hi ha pocs jugadors xinesos que hagin de demostrar un alt nivell a Europa però amb esforç vull demostrar el meu nivell”.

Rufete i la lesió.

“Ja estava decidit i s’ha lesionat en la copa d’Àsia”.

Sense xifres oficials del traspàs

Carlos García Pont ha estat l’encarregat de donar la benvinguda al futbolista però no ha revelat les xifres de l’operació. “Gràcies per venir. Aquest és un pas més en el desenvolupament de l’Espanyol. Fitxar el millor jugador de la Xina no és un pas petit i posa a la lliga davant una audiència milionària. És una operació complicada que ha estat possible pel nostre president i pel seu coneixement del país on participant moltes parts. No podem parlar de les condicions del traspàs perquè hem arribat a un acord de certa discreció tot i que nosaltres sempre apostem per la transparència. Deixar marxar un jugador com Wu Lei s’ha de digerir. No era fàcil deixar-lo marxar” i afegia que aquesta incorporació “És una demostració de compromís del nostre president i del Grup Rastar amb el club”. El mandatari ha deixat clar que el fitxatge, primer, és esportiu. “Un jugador no ve si la direcció esportiva no donar el seu vistiplau i un jugador no juga si el tècnic no el treu. Nosaltres el portem perquè pensem que l’equip millora amb aquest jugador i que jugui de tant en tant perquè si no s’avorria sent el que és i se’n tornaria. En termes econòmics ens movem pels controls econòmics de la lliga i hem sigut creatius perquè pogués venir aquí”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)