Espanyol

L’oasi de la copa

La prèvia. L’Espanyol, cada cop més a prop dels llocs de descens, aparcarà els maldecaps de la lliga per afrontar, amb màxima motivació, la tornada dels quarts de la copa, al camp del Betis

Enmig d’un desert de mals resultats en la lliga que l’han fet caure a només tres punts del descens, l’Espanyol troba avui un oasi en el partit de tornada dels quarts de final de la copa, al Benito Villamarín, contra el Betis. “Em nego a prescindir de la copa, amb tot l’esforç que hi hem posat”, assegura Rubi. El tècnic reconeix el desgast que ha patit el seu equip en l’últim mes com a conseqüència dels dos partits per setmana que ha hagut de jugar, però no vol llençar una competició que genera “il·lusió” en el vestidor: “Cada vegada anem més justos d’efectius, però estic segur que, ara que el calendari ja no serà tan dur, passi el que passi contra el Betis, farem els punts suficients per sortir del forat on ens trobem a la lliga.”

El discurs de Rubi convida a pensar que farà jugar l’equip de gala, tot i els minuts que acumulen les cames d’alguns dels seus futbolistes principals. A les baixes de David López, Óscar Duarte, Naldo i Hernán Pérez, s’hi ha afegit la de Dídac Vilà. Per contra, Adrià Pedrosa es troba disponible i serà, molt probablement, titular aquest vespre. La classificació depèn, en tot cas, de marcar i no perdre, l’Espanyol no pot repetir la imatge de les seves últimes actuacions lluny de l’RCDE Stadium. “Tinc clar el que hem de fer per guanyar fora de casa i què hem de corregir en defensa, però em cal recuperar alguns jugadors”, lamenta Rubi en aquest sentit. L’entrenador maresmenc és conscient de la dificultat que passa el seu equip, però no perd l’optimisme ni la confiança: “No puc transmetre la més mínima debilitat. A més, crec molt en l’equip. D’aquí a un mes veurem una situació molt diferent. N’estic convençut.” De fet, Rubi s’atreveix, fins i tot, a demanar un rival per a la semifinal: “M’agradaria el Girona, així no hauríem de fer un desplaçament molt llarg.”

Abans, però, farà falta superar el Betis al seu estadi, allà on precisament es jugarà la final de copa. L’equip andalús, tot i l’ensopegada de diumenge a San Mamés, que no ha agradat gens al seu entorn, no pot evitar portar el cartell de favorit de l’eliminatòria. Quique Setién no podrà disposar del golejador de l’anada, Tony Sanabria, que ha marxat cedit al Genoa, ni tampoc de Cristian Tello, que té un trencament muscular. S’entreveuen com a titulars Marc Bartra, després de descansar diumenge, i el jove mitjapunta mexicà Diego Laínez, que va protagonitzar una destacada actuació a Bilbao. “Sempre m’ha agradat la copa. Tenim la il·lusió de disputar aquí la final i per a això ens hem preparat. Tancar el curs jugant aquest partit al nostre camp seria extraordinari”, sentencia l’entrenador.

Sempre m’ha agradat la copa. Tenim la il·lusió de disputar la final a casa
Quique Setién
entrenador del betis
Vull el Girona en la semifinal. És un equip d’aquí i no hauríem de viatjar molt lluny
Joan F. Ferrer, ‘Rubi’
entrenador de l’espanyol
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)