Espanyol

L’hora dels valents

La prèvia. L’Espanyol visita el Vila-real, un rival directe, amb la necessitat de tornar a puntuar per fugir de la cua de la classificació; Rubi recupera David López i convoca Ferreyra i Wu Lei

Si dijous, al Benito Villamarín, l’Espanyol va disputar un partit per a la història, avui l’equip blanc-i-blau se la juga per la supervivència. Contra el Betis, en una nit èpica, l’equip de Rubi va estar a punt de guanyar-se un lloc en la semifinal de copa. Aquest migdia, a l’estadi de la Ceràmica de Vila-real, el duel no és a vida o mort, però pot marcar de manera molt important el seu futur en la lliga. Perdre voldria dir donar vida a un rival directe i tocar de ple els llocs de descens. En canvi, trencar la ratxa fatal de tres punts dels últims trenta disputats amb un empat i, sobretot, amb una victòria, suposaria un important salt en la classificació i en la moral de l’espanyolisme. Tot i així, l’entrenador blanc i blau no vol donar a la cita d’aquest migdia més transcendència que la de qualsevol altre partit: “Em nego a dir que és una final. Si guanyem, serien tres punts que no solucionarien els problemes que tenim. Estic segur que ens refarem, però no puc garantir que sigui a partir de demà [per avui].”

La batalla de dijous passat, a Sevilla, amb 120 minuts de gran intensitat i els últims trenta jugats amb un home menys, ha suposat una despesa física extraordinària per a alguns dels futbolistes més importants de la plantilla que Rubi haurà de tenir en compte. Ahir, va poder incloure en la llista de convocats David López, que, després de quatre titularitats seguides del jove Lluís, és molt probable que surti d’inici, al costat de Mario Hermoso, a l’eix de la defensa. “Està recuperat i té possibilitats d’estar en l’onze”, va confirmar el tècnic en la roda de premsa. També estan convocats dos dels tres fitxatges d’hivern: l’argentí Facundo Ferreyra, que només s’ha entrenat amb la resta de la plantilla en la sessió d’ahir, i, contra tot pronòstic, el xinès Wu Lei. “Tots dos estan molt motivats. Possibilitats de jugar? Si van convocats és perquè poden fer-ho”, va aclarir Rubi, que va explicar també que Alfa Semedo no ha estat citat per un problema burocràtic: “Ens falta un paper.”

Una final, segons Calleja

A Vila-real, l’Espanyol trobarà un ambient especialment bel·ligerant i un rival disposat a rebel·lar-se contra la desesperant, i inhabitual, situació que viu, en la penúltima posició de la taula. No menys inhabitual és el retorn de Javier Calleja a la banqueta grogueta. El tècnic madrileny, que va ser cessat en la jornada 15, torna, dos mesos després, a agafar les regnes d’un equip que Luis García Plaza no ha estat capaç d’aixecar. I ho fa “amb més força, seguretat i convicció que mai”, segons les seves paraules. En la seva compareixença d’ahir, Calleja contradeia Rubi i considerava el partit d’aquest migdia una final. “Ens queden 17 finals i hem de centrar-nos en la primera, que és contra l’Espanyol”, va dir. “En la primera volta van ser superiors a nosaltres. En els primers vint minuts van ser una piconadora, van fer el millor futbol de la temporada i ens podien haver marcat més gols”, reconeixia abans d’afegir que el partit d’avui serà “molt diferent”.

L’Espanyol arribarà cansat a un partit de gran transcendència, en territori hostil, contra un equip millor del que diu la classificació i que reestrena entrenador, però també hi ha motius per a l’optimisme. El primer, la bona imatge oferta dijous, al Benito Villamarín: la millor versió de l’equip de Rubi va tenir a les cordes el Betis durant setanta minuts. El segon, els tres precedents d’aquesta temporada, que han estat dues victòries a l’RCDE Stadium i un empat amb gust de mitja victòria. Si es repeteix la història, doncs, no hi ha res a témer.

La bona notícia del final de setmana ha estat David López, que està recuperat i té possibilitats d’entrar en l’onze
Joan F. Ferrer ‘Rubi’
ENTRENADOR DE L’ESPANYOL
Em nego a dir que a Vila-real jugarem una final; estic segur que ens refarem, però no puc garantir que sigui a partir de demà
Si Facundo Ferreyra i Wu Lei van convocats és perquè poden jugar; han fet pocs entrenaments, però es pot comptar amb ells
En la primera volta van ser superiors a nosaltres. En els primers vint minuts van ser una piconadora, però demà [per avui] serà diferent
Ens queden disset finals i hem de centrar-nos en la primera, que és contra l’Espanyol
Javier Calleja
ENTRENADOR DEL VILA-REAL

Quinze mil aplaudidors perquè l’afició del Vila-real animi el seu equip

La transcendència del partit d’avui al migdia es viu a Vila-real d’una manera encara més dramàtica que a Barcelona. I no n’hi ha per a menys, ja que l’equip groguet es troba en la penúltima posició de la taula, a cinc punts de la salvació. Per això la directiva que presideix Francisco Roig ha preparat un seguit d’activitats amb la idea d’ajudarl’afició grogueta a empènyer el seu equip contra l’Espanyol. El propòsit és convertir l’estadi de la Ceràmica en una olla de pressió contra el conjunt blanc-i-blau.

D’entrada, el Vila-real repartirà fins a 15.000 aplaudidors en tots els sectors del seu estadi perquè els seus seguidors facin soroll. El córner del fons nord comptarà amb un grup de percussionistes i un trompetista que marcaran el ritme de l’animació. A més, en determinats moments del partit, especialment en les accions de perill a pilota aturada a favor de Vila-real, per la megafonia de l’estadi de la Ceràmica s’escoltarà la cèlebre cançó We will rock you, del grup Queen, perquè, amb els aplaudidors, l’afició dels de la Plana pugui seguir el seu ritme. Per altra banda, els abonats del Vila-real han pogut canviar aquesta setmana la seva ubicació a l’estadi per tal de viure el partit des de la grada d’animació. Avui l’Espanyol trobarà, sens dubte, un ambient hostil.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)