Espanyol

Donen la cara per Rubi

Crisi. Part de l’entorn qüestiona el maresmenc pels mals resultats, però Diego López s’erigeix en portaveu de la plantilla i el defensa: “L’entrenador ha d’estar tranquil, està en les nostres mans”

L’Espanyol viu un moment delicat de resultats. L’empat a contrarellotge contra el Vila-real ha maquillat una estadística ferotge que fa tremolar: quatre punts dels últims trenta-tres. Han passat 22 jornades de lliga i la comparativa amb les onze primeres és eloqüent: 21 punts de 33. L’equip s’ha aguantat per l’inici meteòric de principi de curs i des de finals de novembre ha anat rodolant cap a la part baixa de la classificació. La mala dinàmica en la lliga ha vingut edulcorada per una bona copa. Una competició il·lusionant per a l’Espanyol, que en algun moment es va veure a les semifinals al Benito Villamarín, però que ha fet saltar pels aires una plantilla al límit de les seves forces i minimitzada per les lesions. Aparcada la copa i recuperat dels esbufecs d’un gener infernal, la plantilla, i el cos tècnic, tenen clar que ara ha de començar la recuperació. El partit contra el Rayo de dissabte està subratllat en vermell. “No és una final és un partit de futbol”, advertia ahir Diego López per despressuritzar l’ambient. L’argument principal que albira a l’horitzó el gallec és la reacció a la Ceràmica. “L’equip està mentalitzat per canviar la dinàmica. El partit de Vila-real ens pot ajudar molt en l’àmbit mental” i anava més enllà comparant l’empat miraculós de la Ceràmica amb un altre empat fora de la norma com el que es va gestar fa dues temporades. L’Espanyol jugava de local i va empatar un partit contra l’Eibar que havia començat perdent per 0-3. “Un cop de fortuna, com el primer gol, canvia el partit i inclús la temporada. Recordo el partit de l’Eibar, de fa dos anys, vam empatar i a partir de llavors van tenir una gran ratxa de partits sense perdre i rècord d’imbatibilitat inclòs.”

Però aquesta mala ratxa ha fet molt de mal a Joan Francesc Ferrer Rubi. El tècnic està en la diana i és assenyalat pels mals resultats. Diego López va fer una defensa aferrissada del tècnic. Un posat poc usual en el món del futbol. “No he sentit això de l’ultimàtum. L’entrenador ha d’estar tranquil perquè donarem la cara per ell fins al final. El futbol és injust i el primer que cau és l’entrenador. Però està en les nostres mans que es faci justícia.” I així dibuixava l’estat d’ànim de l’equip. “No hi ha cap mena de fissura, l’equip és feliç i tenim tantes ganes que es vegi l’equip de principi de temporada que, a vegades, és contraproduent”. El gallec sap que la força és en el grup i en el bon treball del tècnic. “He estat en molts vestidors i n’he vist pocs de tan compromesos i involucrats. Ens arriba un mes complicat, però estem il·lusionats per fer un salt i espantar les pors. Aquest equip se’n sortirà i tornarem a passar-nos-ho bé.” Precisament, Rubi ha inculcat a foc als seus futbolistes que confiïn en les seves possibilitats i ha traslladat als seus superiors que ara l’equip tirarà amunt. El tècnic està convençut que sense el desgast de la copa i amb l’aportació dels nous fitxatges l’equip se situarà entre els deu primers classificats de manera ràpida.

MALA RATXA

El tècnic és qui més està patint i s’ha desgastat per la dinàmica actual de l’equip

EL PREPARADOR

Està convençut que sense la fatiga de la copa i amb els reforços l’equip anirà cap amunt

DIEGO LÓPEZ

“El món del futbol és injust i el primer que cau és el tècnic, però farem justícia”

Xerrades grupals i individuals

És un moment clau de la temporada. Sembla que el punt d’inflexió s’ha de produir contra el Rayo Vallecano dissabte. L’Espanyol no pot badar més i necessita una victòria per evitar alimentar els seus dubtes i eixamplar les pors. És una setmana neta de partits i Rubi ha tornat a les velles rutines dels partits setmanals. Petit visionat de vídeo, corregir errades i xerrada grupal. Una sessió que es va allargar durant mitja hora. Ja a la gespa el maresmenc va mantenir alguna xerrada individual amb els pesos pesants del vestidor. Així, va parlar amb David López i també ho va fer amb Diego López. “Sempre parlem, i les coses que ens hem dit queden entre nosaltres però és un tècnic que mai ha carregat contra els jugadors públicament i les crítiques les fa internament.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)