Espanyol

‘El Panda’, un bé necessari

Ratxa. Borja fa quatre partits de lliga que no marca; curiosament, el seu últim gol va coincidir amb la darrera victòria contra el Leganés. Espera trencar la dinàmica amb el Rayo

L’Espanyol busca estímuls positius per afrontar el partit de dissabte contra el Rayo. Els estaments del club s’han encarregat de dir que no és cap final, però a ningú se li escapa que un triomf suposaria consolidar una millora en joc i resultats i desdibuixar el clima enterbolit que plana en l’ambient. Enmig dels dubtes, la gran certesa de la temporada és Borja Iglesias. Passat l’equador de la temporada, ja ningú discuteix la rellevància del gallec per a l’Espanyol. És el futbolista franquícia del club i l’encarregat de fer els gols. Precisament, sense ell Rubi pateix massa, i això que en els dos últims partits de lliga Rosales s’ha sumat a la festa fent dos gols. Primer contra el Real Madrid i diumenge, amb un golàs de traca i mocador, a Vila-real.

La darrera victòria de l’Espanyol en la lliga (l’única en aquesta sèrie d’onze partits) va ser contra el Leganés. Un triomf que va portar el segell de Borja Iglesias. Ha passat un mes i quatre partits després el gallec no ha vist porteria en la lliga i s’ha reservat els gols per a la copa, en què n’ha fet tres. Però el torneig del KO és passat i el Panda necessita retrobar-se amb el gol. El gallec ha fet nou dianes en la lliga, però l’equip necessita la seva eficàcia de cara a gol. Quatre partits ha passat sense veure porteria en aquesta competició. Es troba en el mateix escenari de la primera volta, en què va acumular quatre duels sense marcar fins que va arribar el Rayo i va trencar el seu infortuni amb el segon gol de la temporada. Ara espera repetir, però amb una victòria i no amb un empat com va passar en l’anada a Vallecas. Si no marca, el gallec signarà la seva pitjor ratxa en la lliga: cinc partits sense veure porteria. Però de ben segur Borja regalaria els seus gols per veure guanyar dissabte l’Espanyol. Al seu costat, Borja Iglesias podria tenir la companyia de Wu Lei o Facundo Ferreyra. Això dependrà del tècnic, però ahir el gallec va demostrar bona sintonia amb Wu Lei, a qui va donar una assistència de gol.

Cara a cara

En el duel contra els madrilenys es trobarà amb Raúl de Tomás. El punta –l’any passat a segona com el gallec– està despuntant a primera i també suma nou gols. De Tomás ha accelerat en aquest últim tram la seva quota golejadora i ha afinat les seves prestacions amb el nou sistema tàctic de Míchel. El davanter del Rayo va estar, l’estiu passat, en l’òrbita de l’Espanyol per reforçar-se però al final el guanyador va ser Borja Iglesias. Dos davanters que van ser prolífics a segona i que ara demostren la seva qualitat a primera.

L’ANTECEDENT

Mai ha estat cinc partits sense marcar en la lliga. La víctima l’anterior cop: el Rayo

PASSAT A SEGONA

Tindrà al davant Raúl de Tomás; el del Rayo suma 9 gols, com Borja, i està en ratxa

Sense marge de relaxació

Rosales té clar que el partit contra el Rayo “no permet cap marge de relaxació” per la situació classificatòria de l’Espanyol, a dos punts del descens. El lateral espera que l’empat a Vila-real sigui un punt d’inflexió per sortir de la zona baixa. “El descens? Som a temps de rectificar, però som conscients de la situació i nosaltres tampoc estem gaudint. La ratxa ha estat molt dolenta. Però el grup té actitud i s’ha demostrat en la segona part de Vila-real.” El lateral tampoc es va pronunciar sobre un possible ultimàtum a Rubi en cas de derrota: “Això no depèn de mi i ens centrem en el partit de dissabte. Estem tots convençuts de guanyar i donar una alegria.” I va parlar del calendari, amb tres dels quatre partits vinents a casa però amb la necessitat de millorar a domicili.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)