Espanyol

Darder dona el triomf a l’Espanyol (2-1) en el minut 95

Espanyol. El balear ha culminat la remuntada blanc-i-blava davant el Rayo, que s’ha avançat amb un gol d’Abdoulaye; Borja, de penal, ha marcat el gol de l’empat

Un miraculós gol de Sergi Darder, en el penúltim minut del temps afegit, ha donat tres punts a l’Espanyol en l’important partit que ha jugat aquesta tarda, al seu estadi, davant el Rayo Vallecano. L’equip de Rubi ha hagut de remuntar en la segona part el gol que els madrilenys han marcat a la mitja hora de joc. Abans del 2-1 de Darder, Borja ha aconseguit l’empat des del punt de penal.

En els primers 45 minuts, els blanc-i-blaus no han estat gens còmodes. Rubi ha apostat per un 4-4-2 asimètric, amb Melendo per darrera dels dos puntes, Sergio Garcia i Borja, i amb Piatti per l’esquerra del mig del camp. El cas és que el Rayo ha trobat un forat en l’esquerra del seu atac. Des d’allà han arribat dues clares oportunitats en els deu primers minuts. La primera, de Raúl De Tomás, a centrada d’Álex Moreno, ha mort a les mans de Diego. La segona ha estat un xut al pal del mateix Moreno.

A partir del primer quart d’hora, l’Espanyol ha tret el cap i, fruit d’una molt bona pressió, ha fet patir el seu rival. De fet, Sergi Darder ha marcat en el minut 19, però el VAR li ha negat el gol per fora de joc. El bon moment dels catalans ha acabat coincidint amb la desafortunada lesió de Piatti, que ha hagut de retirar-se en llitera a la mitja hora.

En el seu lloc Rubi ha decidit fer entrar Wu Lei, però el xinès ha trigat més del compte a sortir i el Rayo ha aprofitat la superioritat numèrica per arribar amb perill a l’àrea de Diego, fins al punt que Dídac ha salvat un gol cantat i que, només un minut després, un defensa, Abdoulaye Ba, ha rematat de cap a la xarxa una centrada des de la dreta per posar en avantatge als madrilenys.

Per a desesperació de Rubi, i dels poc més de 22.000 aficionats que han anat a l’RCDE Stadium, el Rayo Vallecano ha mantingut el seu avantatge fins a la mitja part sense grans patiments.

L’Espanyol ha sortit disposat a acular el seu rival en la segona part i, d’entrada, ha disposat de quatre clares oportunitats. Darder, Dídac, Borja i Wu Lei han estat a punt d’aconseguir l’empat en els deu primers minuts de la represa, però entre Dimitrievski i el pal ho han impedit. Quan semblava que el partit es tornava a encallar, en el minut 70, Wu Lei ha estat objecte d’un penal que, després que Prieto Iglesias consultés el VAR, ha transformat Borja Iglesias.

No ha defallit l’equip de Rubi amb l’empat, tot i que no ha aconseguit arribar amb claredat a la porteria del Rayo fins als minuts finals. Darder ha estat l’indiscutible protagonista aleshores. Marcant, en el 86, un gol que el VAR li ha anul·lat, per fora de joc de Rosales, i tornant a marcar, en el 95, amb un xut sensacional des de la frontal, a passada del mateix Rosales.