Espanyol

Wu Lei, amor a primera vista

Gran debut. El xinès es va estrenar a l’RCDE Stadium deixant clar que no és una figura exòtica, sinó un futbolista capacitat per revolucionar un partit i rebre l’ovació d’una afició entusiasmada

“Vull demostrar que el futbol xinès té lloc en una lliga tan potent com l’espanyola”, deia Wu Lei en la seva presentació fa només dues setmanes. El crac xinès va arribar a l’Espanyol precedit per l’expectativa d’un fitxatge mediàtic i amb una evident càrrega comercial. Aquest era el seu primer valor tangible, però calia esbrinar si el futbolista més determinant de la lliga xinesa tenia el nivell futbolístic per lluir a primera divisió. El primer tast, contra el Vila-real, va ser prou interessant per veure un futbolista intrèpid i descarat per forçar una groga i generar l’acció del golàs de Rosales en una bona recuperació.

Wu Lei va anar més enllà en les seves prestacions dissabte contra el Rayo. Era el primer dia que trepitjava l’RCDE Stadium. El xinès va començar de suplent, però quan va sonar el seu nom per megafonia l’estadi va retronar amb un sonor aplaudiment. Encara no havia debutat a casa i l’afició estava entregada en cos i ànima al nouvingut. La lesió de Piatti, en el minut 28, va propiciar el debut de Wu Lei. Tot just trepitjar la gespa, la gent es va posar dempeus per aplaudir-lo i el futbolista va respondre amb un futbol per moments massa impulsiu, però passional. El xinès no amaga els esforços ni es dosifica. Va a totes. Un afany per viure cada acció com si fos l’última que va contagiar als companys. I és que el crac de l’est va revolucionar el partit a ritme de corneta fins a provocar el penal decisiu per iniciar la remuntada contra el Rayo. “Molt content d’haver debutat a casa. Gràcies per la resposta de l’afició en els moments difícils del partit”, admetia el futbolista als mitjans oficials del club. “No m’esperava jugar tants minuts. Llàstima de la lesió de Piatti, però molt content. Sabíem que era un partit molt difícil i important, i guanyar ens dona confiança amb vista als pròxims partits”, reflexionava el xinès, que ja viu com un més el sentiment blanc-i-blau. “No m’esperava tanta expectació. Vull donar de nou les gràcies a la nostra gent. Quan he sortit al camp, he notat que això és una família.”

Wu Lei acaba d’aterrar, però en poc més de quinze dies ha fet molt més que molts futbolistes en tot un any. “Cal tenir paciència amb ell”, tornen a insistir des del club blanc-i-blau. El futbolista encara ha de passar el sedàs d’adaptar-se a una nova cultura i a un nou idioma, però en el llenguatge futbolístic sembla que les distàncies no són tan grans. “No m’esperava un rendiment tan elevat; m’ha sorprès el que va fer dissabte”, deia Chong, periodista de Titan Sports, que segueix el dia a dia del crac xinès a l’Espanyol. I és que un dels dubtes que hi havia era com Wu Lei afrontaria el repte del rendiment futbolístic. El primer tast ha estat fantàstic. L’afició ja ho té clar i no necessita més: Wu Lei és el seu nou ídol.

EL PROTAGONISTA

No m’esperava tanta expectació. Quan he sortit al camp, he notat que això és una família. Dono les gràcies a la nostra gent
Molt content d’haver debutat a casa. Llàstima de la lesió de Piatti. No m’esperava jugar tants minuts
Wu Lei
davanter de l’espanyol

Homenatge a Pitus Prat pel primer gol de la lliga

El 10 de febrer del 1929, ahir va fer 90 anys, arrencava la primera edició del campionat de lliga de primera divisió. La jornada inaugural començava a l’estadi de Sarrià amb el partit entre l’Espanyol i el Real Unión d’Irun. El duel va acabar amb un 3 a 2. Pitus Prat va fer el primer gol de la història de la lliga i Oramas va fer un doblet i va signar la victòria final. El club i la seva fundació van retre un homenatge a la tomba de Pitus Prat al cementiri de les Corts per commemorar l’efemèride.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)