Espanyol

Guia de resistència

L’Espanyol marxa de Mestalla amb un empat treballat a còpia d’una tasca defensiva exhaustiva i aplicada

La feina a la rereguarda viu del contrast ofensiu: cap xut entre els tres pals

Suma cinc dels últims nou punts i canvia les pors per les certeses

VALÈNCIA 0 ESPANYOL 0

VALÈNCIA:Neto, Wass, Garay, Roncaglia, Gayà. Ferran Torres (Santi Mina, 76’), Coquelin (Kondogbia, 67’), Parejo, Txérixev, Gameiro, Sobrino (Guedes, 57’).ESPANYOL:Diego López, Rosales, David López, Mario Hermoso, Javi López, Marc Roca, Melendo, Granero, Darder (Puado, 63’), Wu Lei (Alfa Semedo, 71’), Borja Igleisas.GOL:cap.ÀRBITRE:De Burgos Bengoetxea (basc) va mostrar targeta groga a Javi López (27’), Coquelin (65’), Granero (74’), Roncaglia (83’) i Marc Roca (86’), i targeta vermella a Javi López per doble groga (90’ + 4’).PÚBLIC:24a jornada del campionat de lliga a l’estadi de Mestalla. 39.564 espectadors van presenciar el partit en directe. La plantilla de l’Espanyol va sortir a la gespa amb una samarreta de suport a Pablo Piatti, lesionat de gravetat en l’últim partit contra el Rayo.

L’Espanyol va aconseguir un bon punt a Mestalla. El duel va ser de resistència. El València va sacsejar els blanc-i-blaus, però la fiabilitat fèrria va ser suficient. És el primer empat a zero fora de casa i ens deixa detalls importants, com la recuperació anímica d’un equip que engega una dinàmica positiva. Els de Rubi han sumat cinc punts dels últims nou en una lliga en què cada punt costa suor i llàgrimes. L’Espanyol de Mestalla va ser un equip més hermètic i més lluminós. Rubi ha fet un pas enrere per recuperar la solvència a l’àrea defensiva, on ahir tornaven a jugar plegats els centrals titulars: Hermoso i David López. Es va notar la seva aportació, però també la feina dels migcampistes més solidaris i combatius en el camp de mines que havia desplegat el València. Era un partit per ser solidaris i serrar les dents, i tots hi van col·laborar. Un empat que diu molt de la revifada d’un equip que continua buscant un nou registre per fer evolucionar el seu joc.

El València va començar el partit amb focs d’artifici. Traca de joc de possessió adobada amb verticalitat. Parejo, a la sala de màquines, intentava esvalotar el guió amb assistències filtrades. Moltes van ser frustrades, però una la va caçar Gameiro. El francès es va perfilar amb un xut letal que es va estavellar al pal. L’acció va esperonar l’Espanyol. Els blanc-i-blaus havien viscut massa pendents de treure aigua de la barca sense treure a passejar el seu joc. L’acció de Gameiro va servir d’estímul. L’Espanyol va començar a estirar-se més i a disputar el domini al València. Borja Iglesias ho intentava amb un xut des de la frontal que no va trobar porteria per poc. Sergi Darder anava creixent a ritme accelerat. El gol cinematogràfic contra el Rayo l’ha revitalitzat. El d’Artà té més confiança i, de mica en mica, es va convertint en l’eix del joc blanc-i-blau i hi va afegint l’anticipació defensiva i en la recuperació de pilotes. Rubi havia fet modificacions en l’equip titular. Les baixes van donar l’oportunitat a Wu Lei de debutar com a titular després d’haver sortit des de la banqueta contra el Vila-real i el Rayo. L’altre canvi de consideració era la presència de Javi López al lateral esquerre, una posició en què ja va jugar contra el Betis en la copa. El davanter xinès no va trobar el seu lloc al camp i el sistema tàctic del València va minimitzar la seva explosivitat. Només va mostrar les seves possibilitats en un parell d’oportunitats que no va culminar per imprecisió en el control.

Els locals s’endinsaven en un terreny complicat i això explicava a la perfecció els seus problemes per guanyar a casa en la lliga. En tretze partits, només han sumat tres triomfs. La resta, nou empats i una derrota, contra el Girona.

El València iniciava la segona part amb una rematada de cap enverinada de Garay en un servei de córner. Els de Marcelino es tornaven a convertir en un conjunt efervescent. Parejo va entrar de segona línia i va rematar a boca de canó. Diego López va fer una aturada estratosfèrica, però l’acció va ser anul·lada per fora de joc. L’Espanyol es va reactivar i Rubi va revolucionar el partit donant entrada a Puado, Alfa Semedo –que debutava ahir– i Ferreyra. El migcampista portuguès va deixar una mostra del seu repertori. Un futbolista amb certes limitacions tècniques, però amb una velocitat endimoniada. Un tractor a reacció. És tenir metres i sortir revolucionat. La seva virtut va quedar ben definida en una jugada per la banda en què va arrencar fins a doblar el seu defensor amb una autopassada. El partit estava sense amo i les imprecisions dels dos equips eren una constant. La graderia de Mestalla es posava nerviosa veient que el temps s’esgotava. Rosales es va fer mal a la cuixa i va aguantar al camp com va poder fent estiraments per no deixar el seu equip en inferioritat numèrica. Al límit de les forces, Javi López va ser expulsat en l’últim minut per doble groga. Però l’empat estava al sac i l’Espanyol marxava de Mestalla amb un punt d’or, però sense cap xut entre els tres pals. Ara li tocarà reblar el clau contra l’Osca divendres.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)