Espanyol

Un punt més de solidesa

Espanyol. L’empat assolit a Mestalla, més enllà de permetre deixar la porteria a zero sis jornades després, suposa un nou impuls moral en la reacció de l’equip d’aquí a final de curs

En les últimes setmanes, Joan Francesc Ferrer, Rubi, no ha deixat d’insistir en la importància del paper de la defensa en l’esdevenir de la temporada de l’Espanyol. Amb tretze gols encaixats en les darreres cinc jornades de campionat, tallar l’hemorràgia i, de retruc, millorar les prestacions lluny del RCDE Stadium s’han convertit en les grans obsessions del preparador maresmenc. Dues assignatures pendents que el conjunt blanc-i-blau va complir amb el 0-0 assolit a l’estadi de Mestalla.

Sense pressa però sense pausa, el duel contra el València va permetre albirar un Espanyol que al llarg dels 90 minuts va exhibir un rigor defensiu que va recordar aquell equip de principi de curs que va ser capaç de ser el segon equip menys golejat del campionat disputades les primeres onze jornades. “La lectura és positiva. Era un camp complicat i vam fer un esforç en defensa important. El que havíem d’ajustar era l’aspecte defensiu respectant la nostra idea de joc en un escenari molt difícil”, va assenyalar Rubi.

Un punt ben treballat que, a més de reforçar moralment la plantilla, va permetre a l’Espanyol fer un pas més i continuar agafant impuls de cara al tram decisiu de la temporada. Si bé és cert que amb l’empat a la capital del Túria l’Espanyol ja acumula tota una volta sense vèncer a domicili –l’últim i únic triomf es va produir el 21 d’octubre passat al feu de l’Osca–, el 0-0 va permetre al conjunt català deixar la porteria a zero sis jornades després –deu entre totes les competicions–. “Tal com està la lliga, cada punt és or, i més en aquests camps. L’equip va patir molt, però vam estar més sobris i sòlids que en altres ocasions”, va destacar Diego López, clau amb intervencions de mèrit que van possibilitar que l’Espanyol puntués per tercera jornada seguida.

El retorn més desitjat

Més enllà de l’actuació del porter gallec, bona part de culpa que el València no veiés porteria va ser de la parella formada per David López i Mario Hermoso. Entre lesions i sancions, la parella titular habitual de Rubi feia dos mesos i mig que no coincidia sobre un terreny de joc. Una alegria per a la parròquia blanc-i-blava i un malson per als atacants del València, si ens atenim a l’excel·lent rendiment ofert per tots dos futbolistes, que es van mostrar gairebé intractables en el joc aeri i en les rematades del rival –només dues rematades van anar entre els tres pals–. “Un objectiu era deixar la porteria a zero. Ofensivament, tenen grans jugadors i juguen molt al contraatac, amb moltes centrades a l’àrea. Vam saber resoldre bé aquestes situacions. Marxem amb bones sensacions”, va indicar Hermoso, satisfet de tornar a formar parella amb David López. “Quan juguem junts ens sentim molt bé.”

Estrena prometedora d’Alfa Semedo

A banda de la importància de l’empat obtingut a Mestalla, un altre dels protagonistes del duel va ser el debut d’Alfa Semedo. El migcampista africà, l’únic dels tres reforços que encara no havia disputat ni un sol minut des de la seva arribada, va fer gala d’un bon desplegament físic i de la velocitat que atresora en el tram final del partit, dotant de múscul la zona medul·lar del camp.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)