Espanyol

Wu Lei, la gran esperança

Espanyol. S’ha convertit en l’element motivador d’una afició que vol oblidar el desencís del matx contra l’Osca, el cuer, un empat que torna a disparar els dubtes existencials de la plantilla

El partit de divendres contra l’Osca estava considerat com a clau per iniciar l’enlairament. Una bona primera part va deixar pas a un segon acte de penitència després del gol d’Etxeita. L’Espanyol continua buscant el seu joc d’aquell inici fulgurant de lliga que el va situar segon a la taula. La recerca té un camí incert i gens precís. L’empat dolorós contra l’Osca ha tornat a disparar els dubtes de l’equip i d’una afició que va acomiadar el seu equip amb xiulets. “Era una oportunitat molt bona per mirar cap amunt i l’hem desaprofitat. No hem estat a l’altura i ho diria fins i tot guanyant. Hem de fer el mateix treball durant els noranta minuts i no poden ser així d’irregulars dins d’un partit”, es va sincerar David López. La ràbia era general a l’entrenament matinal d’ahir a la ciutat esportiva. Cares serioses, actes de contrició i ràbia interior. “No hem donat el nostre nivell i els jugadors hem de fer molt més”, llançava Esteban Granero.

La sensació general dins del vestidor blanc-i-blau és que estan rendint per sota de les seves possibilitats i estan deixant escapar massa oportunitats per fer un salt de qualitat i lluitar per coses importants fins a final de temporada. L’empat contra l’Osca és un nou pas en fals i d’aquells que aixequen espurnes dins de l’afició. La xiulada no va ser gratuïta i la plantilla ha de fer propòsit d’esmena per no veure com una lliga que va començar amb una il·lusió desorbitada es converteix en un enterrament prematur.

Una de les claus per entendre els problemes de l’Espanyol és la circulació lenta de la pilota i la impossibilitat de trencar les línies del rival. Un partit, com el de divendres, que es va cuinar a foc massa lent i a baixa velocitat d’execució, en definitiva: un equip massa previsible i que facilita la contenció i el replegament de l’adversari. Falta gosadia i determinació en totes les línies i d’això es va queixar Joan Francesc Ferrer Rubi després del duel contra els aragonesos. Aquí és on la figura de Wu Lei agafa rellevància. El xinès s’ha convertit en l’element motivador d’una afició que vol oblidar el desencís de l’últim resultat contra l’Osca. El Pilota d’Or xinès aporta frescor a l’equip pel seu atreviment, que es veu recompensat pel suport de l’afició. “Ha tingut detalls molt bons i algunes se li han escapat perquè no l’ha encertat en el control o no ha rematat bé. Però ha fet jugades molt bones i ha estat dels únics que ha sabut encarar, desequilibrar i superar en l’un contra un. Això és una de les coses que ens falta i que ell ens està aportant”, argumentava David López reconeixent la tasca que està fent el seu nou company . “Ha tingut un bon rendiment. És un jugador molt vertical i ens està donant coses que estem buscant i amb desmarcatges de ruptura. Hem d’entendre’l millor i que ell també ens entengui per potenciar el seu futbol. És un noi amb molta ambició i ganes d’aprendre. Segur que tindrà un futur molt bo aquí”, contrastava, al seu torn, Granero.

Wu Lei havia generat molts dubtes amb la seva arribada i el seu fitxatge estava sota sospita pel fet de venir de la Xina però ha convertit els dubtes en certeses en només quatre partits i ha demostrat que, ara mateix, és el millor fitxatge de l’hivern.

LES FRASES

És dels únics que ha sabut encarar, desequilibrar i superar en l’un contra un
David López
Defensa de l’Espanyol
És molt vertical i ens està donant coses que estem buscant. Té un gran futur a l’Espanyol
Esteban Granero
migcampista de l’espanyol

Alfa Semedo viu un calvari

Alfa Semedo es va convertir en el trist protagonista del partit contra l’Osca. El jove portuguès va cometre greus errades indignes d’un jugador de primera divisió. Amb la seva entrada al quart d’hora final el partit va entrar en una disbauxa contínua per a l’Espanyol. Un nivell que contrasta amb els bons informes que es tenia d’ell. Semedo es va entrenar ahir amb el grup i tots van estar pendents del calvari que està vivint. “Està afectat perquè no és fàcil venir a una ciutat nova, amb un idioma diferent, un equip totalment diferent que juga d’una altra manera. Tots ens podem equivocar i el noi és molt jove. Té molt recorregut per davant. Tothom ens equivoquem i no passa res. El vestidor està amb ell i li hem donat suport. Ha de continuar endavant”, explicava David López.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)