Espanyol

Wu Lei: “M’agrada que la gent pensi que soc el talismà”

Espanyol. “No tinc por de no fer gols”, ha dit el davanter xinès que considera que el seu nivell encara està allunyat de l’òptim. “Puc donar més” i desitja “estar molts anys” a l’Espanyol

Wu Lei ha donat la seva rimera roda de premsa després de la seva presentació el passat 29 de gener. L’acte ha estat seguit per 100.000 espectadors en directe a la xina per la xarxa social Weiboo. El davanter s’ha convertit, en la gran sensació de l’Espanyol en aquesta segona volta. És el fitxatge més determinant del mercat d’hivern en clau blanc-i-blava. Només cal mirar les seves estadístiques. Des que ha arribat ha participat en tots els partits de lliga sumant 230 minuts i gaudint de dues titularitats. De fet, amb ell sobre la gespa, l’Espanyol no coneix la derrota: tres empats i una victòria. Supera amb diferència la participació de les altres incorporacions d’hivern. Facundo Ferreyra ha disputat 79 minuts i Alfa Semedo només 30. Ni l’argentí ni el portuguès ha disputat cap partit com a titular.

Tots aquests elements han convertit a Wu Lei en un futbolista molt estimat per a l’afició gràcies al seu desvergonyiment sobre el terreny de joc. Vertical, ràpid i sense por. Un futbolista que esvalota els partits i, ara mateix, l’únic extrem capaç de trencar les línies rivals amb contundència. Malgrat els bons primers partits, el xinès s’ha mostrat autocrític. “No estic en la millor forma física, per les lesions, i necessito temps per agafar ritme. Aquí és diferent. Tot va més de pressa. La lliga espanyola és diferent de la xinesa però espero estar molts anys aquí”. El xinès s’ha “sorprès” per la seva ràpida adaptació però sap que “amb el temps rendiré més. Puc donar més”. L’Espanyol no ha perdut amb ell a la gespa. “M’agrada que la gent pensi d’aquesta manera i que sigui el talismà del club però sabem que els partits que queden són claus. Sé que l’equip va començar molt bé la temporada i ara és el moment de guanyar partits i per veure si mirem cap a Europa o ens quedem a mitja taula”.

Wu Lei no s’ha sorprès del futbol que està oferint. “Aquest és el meu estil de sempre i no tinc por de no fer gols perquè tenim jugadors molt bons al mig del camp. Soc un futbolista molt vertical i m’agrada buscar l’esquena als rivals. El tècnic vol que segueixi fent això que feia a la superlliga xina”. El punta no té por la pressió que ha generat la seva arribava i espera que més futbolistes del seu país facin el pas cap a lligues europees per elevar el futbol xinès. El davanter ha insistit en el fet que no té pressió. “S’ha generat una expectativa molt gran a la Xina tant en els aficionats com els mitjans. Feia molt de temps que no sortia un jugador a una lliga tan important. Pot ser una pressió però per mi és una motivació per no defraudar a la gent del meu país com aquí”.

Ara el futbolista està capficat en millorar la seva adaptació i en les setmanes vinents el club li posarà un professor particular de castellà. El xinès ja està instal·lat en un pis a Barcelona on ha arribat fa poc la seva família. “Això també m’ajudarà a adaptar-me més fàcilment”, ha reconegut alhora que s’ha desfet en elogis cap a la Ciutat Condal.

Ídol, Ronaldo.

Per últim, Wu Lei ha desvelat que el seu ídol de petit era Ronaldo. L’ex futbolista és ara president del Valladolid, equip que visitarà dissabte el RCDE Stadium. “No sabia que era president d’un club m’ho van dir fa poc”, ha dit amb un ampli somriure. Un futbolista a qui dins del vestidor coneixent com a “Wu” però està obert a què els aficionats o els seus propis companys li posin un altre sobrenom.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)