Espanyol

Volen dir “trenta-tres”

Espanyol. L’equip de Rubi, que fa quatre partits que no perd, buscarà aquest migdia un triomf que el faci mirar cap a dalt i oblidar el descens

Com si fos un malalt avaluat pel seu metge, l’Espanyol vol dir aquest migdia “trenta-tres.” Trenta-tres seran els punts que tindrà l’equip blanc-i-blau en cas de guanyar, a l’RCDE Stadum, el Valladolid de Sergio González, una xifra que l’allunyaria del descens de manera important i que, fins i tot, li permetria d’albirar els llocs de competició europea. Rubi ho té molt clar: “Disposem d’una nova oportunitat de tirar un partit endavant i de posar-nos, amb 33 punts, més a prop de la zona de dalt que de la de baix. Aquesta és una motivació suficient per voler veure aquest partit.” El tècnic maresmenc va ser el primer, divendres de la setmana passada, a fer autocrítica després de l’empat contra el cuer, però abans de rebre el Valladolid no amaga la seva visió positiva de la situació del seu equip i en la roda de premsa d’ahir, a la ciutat esportiva de Sant Adrià, ho va deixar clar amb una contundent sentencia: “M’agradaria que estiguéssim orgullosos de tenir una identitat de joc.”

L’estil, la manera com va jugar l’Espanyol en l’arrencada del curs, que tant va agradar i tan bons resultats li va donar no ha deixat de ser l’argument principal del seu entrenador, sobre tot en les hores baixes. Amb tot, i malgrat que en la darrera jornada no van poder guanyar l’Osca a casa, els blanc-i-blaus encadenen quatre partits seguits sense perdre, que avui podrien ser cinc. El Valladolid, però, no ho posarà fàcil. “Destaquen per l’ordre tàctic, estan molt ben treballats i són molt solidaris. Treballen els noranta minuts i han assolit els millors resultats fora de casa, en camps com els del Betis i el Vila-real. Espero un partit complicat per trobar espais”, adverteix Rubi. L’equip castellà –amb diferència, el menys golejador de primera– arriba especialment necessitat de punts, després de cinc jornades seguides sense guanyar, i amb la baixa del seu líder a la defensa, Fernando Calero, per una gastroenteritis, que s’uneix a les dels migcampistes Toni Villa i Luismi. La manca d’encert atacant és el principal maldecap per al seu entrenador, l’exespanyolista Sergio González, que, tot i així, assegura que l’objectiu és aconseguir els tres punts. “Hem d’oblidar-nos de la pressió. Necessitem celebrar aquest gol que ens alliberi”, va manifestar a la sala de premsa. “Serà un partit complicat, però és un bon dia per donar un cop d’efecte. L’equip vol reivindicar-se. Potser hem de deixar una mica de banda el bon futbol i buscar el resultat”, va dir també.

Paciència

Si Sergio ha deixat fora de la llista l’italià Danielle Verde, que ha ofert un rendiment molt discret, Rubi no ha convocat ni al capità Javi López ni al nouvingut Alpha Semedo. “Tenim més plantilla que abans i tothom pot entrar i sortir”, respon per justificar l’absència del de Guinea Bissau. Per una altra banda, el tècnic de l’Espanyol demana paciència a l’afició si, com és d’esperar, el partit s’encalla i al seu equip li costa trobar escletxes per arribar a l’àrea de Masip. “La paciència és important, no ens hem de posar nerviosos si passem una estona sense trobar espais”, diu. Segons Rubi, és molt important que el seu equip aconsegueixi més velocitat en la circulació de la pilota que en el darrer partit: “Hem de jugar més ràpid que contra l’Osca per trobar espais i no perdre la pilota.”

ELS ENTRENADORS

Disposem d’una nova oportunitat de guanyar un partit i de posar-nos, amb 33 punts, més a prop de la zona de dalt que de la de baix
És un partit complicat, però és un bon dia per donar un cop d’efecte. Volem reivindicar-nos
Sergio González
ENTRENADOR DEL VALLADOLID
Per trobar espais, haurem de donar més velocitat a la circulació de la pilota que contra l’Osca
Joan F. Ferrer, Rubi
ENTRENADOR DE L’ESPANYOL
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)