Espanyol

L’Espanyol comença i acaba bé davant el Valladolid (3-1)

Espanyol. Els de Rubi s’emporten tres punts després d’un gol matiner de Borja, un penal aturat per Diego abans del descans, amb 1-1, i dos gols a la segona part, d’Hermoso i Wu Lei

Victòria de l’Espanyol davant el Valladolid en un duel carregat d’emoció i d’incidències. Borja Iglesias, Hermoso i Wu Lei han marcat per als blanc-i-blaus, que respiren tranquils abans d’un tram de lliga en el qual hauran d’enfrontar-se a equips de la zona alta. David López s’ha lesionat en l’acció del gol dels castellans i Diego ha aturat un penal en l’últim minut de la primera part, quan el marcador marcava un inquietant empat a un.

El partit no ha pogut començar millor: passada deliciosa de Melendo a l’esquena de la defensa que rep Borja Iglesias i xut bombat del Panda que supera Masip. Als 19 segons, un a zero. L’Espanyol, que ha disposat d’un parell d’oportunitats clares en els primers cinc minuts, amb Darder i Wu Lei com a protagonistes, ha començat manant en el marcador però no ha sabut controlar el partit i ha permès que el seu rival arribés a l’àrea de Diego amb facilitat. Així ha estat com, en el minut 17, en una desafortunada jugada en la qual David López ha caigut lesionat, Sergi Guardiola ha fet una passada, des de la línia de fons, que ha aprofitat Rubén Alcaraz per fer l’empat, amb un xut des de la frontal de l’àrea.

El gol matiner de Borja ha activat més a l’equip de Sergio González que, en el temps afegit de la primera part, ha pogut avançar-se en el marcador gràcies a un penal comès per Lluís López sobre Sergi Guardiola. El jove central, que ha entrat en el lloc de David López, s’ha vist superat pel davanter del Valladolid i ha pres una decisió equivocada per mirar de prendre-li la pilota quan encarava Diego López. Per sort, el porter gallec ha fet una parada sensacional per rebutjar el llançament des dels onze metres que ha fet Sergi Guardiola.

L’Espanyol ha sortit viu després del descans i ho ha aprofitat per estabornir el seu rival en vint minuts. La feblesa defensiva del Valladolid ha ajudat en el 2-1, que ha marcat Hermoso en recollir, al segon pal, una centrada de Rosales després d’una falta indirecta, que ningú ha estat capaç de refusar. El central no ha perdonat, sol davant Masip. Poc després, Wu Lei també ha quedat sol davant el porter català dels castellans, i no ha perdonat. El primer gol d’un xinès a LaLiga ha tingut com a assistent Sergi Darder i s’ha celebrat de manera especial a l’RCDE Stadium.

L’últim quart de partit ha tingut ben poca història. El Valladolid ha estat incapaç d’arribar amb perill a l’àrea blanc-i-blava i l’Espanyol, que ha disposat d’algunes ocasions per fer el 4-1, ha viscut plàcidament fins al xiulet final.