Espanyol

MARC ROCA

MIGCAMPISTA DE L’ESPANYOL

“Estem tornant a l’equip que vam ser a l’inici”

“No és casualitat estar sis jornades sense perdre i demostra que estem competint bé”

“Ara estem centrats a guanyar el Sevilla i arribar a l’aturada de la lliga amb un triomf”

Penso que aquesta és la meva temporada: estic gaudint, tinc il·lusió i la màxima confiança en les meves capacitats

Marc Roca (la Granada del Penedès, 1996) irradia felicitat. Una alegria directament proporcional a la resignació que sentia fa just un any. Ara les coses han canviat i, després de Diego López, és el jugador que més minuts ha jugat amb Rubi en lliga. És l’eix sobre el qual pivota el joc de l’Espanyol, l’iniciador de les transicions ofensives, un migcampista cuinat a foc lent sobre la gespa de la Dani Jarque.

L’Espanyol suma ja una ratxa de sis partits sense perdre. Això significa que l’equip ha tornat a competir?
Sí, estem en una dinàmica positiva i anem sumant cada jornada. No és casualitat estar de nou així i demostra que l’equip està competint bé. Però hem de continuar treballant per millorar encara més i fer que les victòries arribin.
Fa ràbia pensar en aquella ratxa de nou partits. Amb un puntet més de sort o d’encert l’Espanyol estaria parlant d’Europa?
És evident que si mirem enrere a tots ens fa ràbia, però això ja ha passat i no podem fer-hi res. Ens hem de concentrar en el present: hem aconseguit un bon punt contra l’Athletic i ara estem centrats a arribar a l’aturada de lliga amb un triomf contra el Sevilla i allargar la nostra ratxa a set partits. I després agafar forces per afrontar els duels contra el Barça, el Getafe i el Girona. Aquesta és ara la nostra realitat.
Té l’equip ganes d’arribar a una aturada de lliga guanyant i tenir un cert temps per gaudir?
L’equip està bé, estem responent de manera increïble i l’afició està amb nosaltres. Seria molt positiu per a nosaltres arribar a l’aturada amb una victòria. Tenim moltes ganes que arribi aquest partit i més contra un equip gran com el Sevilla. Si fem les coses bé els tres punts s’han de quedar a casa.
L’equip suma tres empats seguits en camps molt complicats com la Ceràmica, Mestalla i San Mamés. Això és deu al fet que l’equip a domicili s’està convertint en un equip molt més pragmàtic?
Intentem fer el nostre joc en qualsevol circumstàncies però després també juga el rival. L’Athletic, per exemple, és un equip que pressiona constantment. Més enllà d’això, aquests resultats ens indiquen que l’equip està competint molt bé perquè són camps on és molt difícil puntuar. A San Mamés, per poc no ens emporten la victòria que era el nostre objectiu.
Alguns dels retrets que es feia a l’equip és que no sabia mossegar els rivals i que no tenia prou fiabilitat al darrere. Això ha canviat?
Estem competint i millorant en molts aspectes. El bloc és cada dia més fort. Estem tornant a ser l’equip que vam ser a l’inici.
Vostè ha sortit del planter. Li fa especial il·lusió que un jugador com Melendo, fet a la casa, hagi arribat a San Mamés als cinquanta partits de lliga?
És molt positiu i estic molt content per ell. S’ho mereix perquè està fent grandíssims partits i jugant de manera increïble i treballant més que ningú. Espero que siguin molt més.
És un dels intocables de Rubi, el jugador de camp més utilitzat de l’equip. Es pot dir, ara que ja han passat sis mesos de temporada, que està en el seu millor moment?
Penso que aquesta és la meva temporada, estic gaudint del present amb molta felicitat. Tinc il·lusió i una màxima confiança en les meves capacitats i la seguretat que m’està donant el cos tècnic i l’equip. Tinc ganes d’acabar encara millor i amb l’equip al més amunt possible.
Quin canvi hi ha en la seva posició ara que David López no estarà aturat durant molts mesos per la lesió al genoll?
Depèn del partit em toca moure’m més entre els dos centrals i altres vegades no i em toca més tirar uns metres endavant i deixar els interiors a rebre amb sortida de tres. Ara sense David verem com funcionem però això dependrà del tècnic.
David ja no hi és, però a San Mamés tampoc hi havia Darder ni Borja Iglesias i l’equip va respondre i va acaronar la victòria. Què diu això de la plantilla?
Parla molt positivament del nostre equip. Eren baixes importants i de jugadors habitualment titulars, però aquí tothom està preparat per jugar. És el fruit dels entrenaments diaris, ja que ens preparem de la millor manera per quan arribi una oportunitat. Al final això és nota quan hi ha baixes de futbolistes que estan tenint més minuts. Qui entri ho fa molt bé, com l’altre dia, i ens fa veure que tenim una plantilla de garantia.
El Sevilla el va temptejar el passat estiu. Sempre està en el radar de molts equips de primera i de l’estranger. Es planteja un canvi a mitjà termini?
No, estic molt a gust a l’Espanyol i no em plantejo res. Soc molt feliç i tinc moltes ganes de continuar creixent aquí com a jugador i com a persona.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)