Espanyol

La il·lusió s’escapa

L’Espanyol diu adeu a la seva ratxa de sis partits sense perdre i, de retruc, veu com la possibilitat de lluitar per Europa s’esvaeix

El Sevilla, de nou, botxí dels blanc-i-blaus, en té prou amb un penal aïllat d’Hermoso per assolir el primer triomf amb Caparrós

Espanyol 0 sevilla 1

ESPANYOL:Diego López, Rosales, Naldo (Javi Puado, 84’), Dídac Vilà, Marc Roca, Darder, Granero (Melendo, 59’), Hernán Pérez (Facundo Ferreyra, 68’), Wu Lei, Borja Iglesias.SEVILLA:Juan Soriano, Navas, Mercado, Carriço, Wöber, Promes, Banega (Franco Vázquez, 78’), Amadou (Rog, 73’), Gonalons, Ben Yedder, André Silva (Munir, 59’).GOLS:0-1 (52’) Ben Yedder de penal.ÀRBITRE:Cuadra Fernández (comitè balear) va mostrar targeta groga a Wöber (63’), Darder (65’), Carriço (75’) i Soriano (89’). Amb el temps exhaurit el col·legiat va assenyalar targeta vermella, per segona groga, a Juan Soriano per encarar-se amb l’afició i a Darder per la picabaralla amb el porter. Dídac Vilà també va veure groga a la finalització.PÚBLIC:28a jornada del campionat de lliga. 20.219 espectadors van veure el partit en directe. Es va guardar un minut de silenci per la mort de l’exconseller Jordi Puyaltó.

Un penal solitari de Mario Hermoso, sobre André Silva, ser suficient perquè el Sevilla s’emportés els tres punts del RCDE Stadium. Una errada puntual per entregar una ratxa de sis partits sense perdre i en el pitjor moment. Van ser superiors els andalusos a l’Espanyol? No. Però, de nou, van ser els botxins blanc-i-blaus. En la primera volta, els catalans es van plantar al Sánchez Pizjuán amb la intenció de dormir líders però van acabar perdent. Va ser l’inici d’una ratxa letal per a un Espanyol que va anar caient a la taula. Ahir, els blanc-i-blaus tenien com a possibilitat ficar-se en la lluita per Europa i van tornar a ensopegar. Un últim tren per mirar a la zona alta de manera decidida que s’escapa. Un salt que ha quedat en un no res per a un Espanyol que té Europa i el descens a la mateixa distància i sembla caminar cap a un nou curs sense res a jugar-se en les últimes 10 jornades.

El Sevilla estrenava tècnic en la figura de Joaquín Caparrós, que sumava el seu partit 500 a primera divisió. La missió del preparador d’Utrera era trencar la mala dinàmica d’un equip que ha anat perdent embranzida respecte als llocs de Champions i, de retruc, ha vist com també perilla la seva participació en l’Europa League. Els andalusos no guanyaven fora des de la jornada 7, a finals de setembre, i van posar fi a la seva mala estadística. Un contrast clar amb la dinàmica de l’Espanyol. Un conjunt, el blanc-i-blau, que estava recuperant sensacions aixoplugat en una ratxa de sis jornades sense perdre però que ahir la va deixar de manera trista i sense picant.

Caparrós va mantenir el perfil de joc del destituït Machín. Només 48 hores, no ha donat per a gaire més, però l’animositat dels jugadors era més ferma. Però el Sevilla anava amb la benzina justa després de la pròrroga de dijous contra l’Slavia. Els andalusos intentaven buscar la porteria de Diego López amb un parell d’aproximacions; la més perillosa, un xut ajustat al pal de Banega. L’Espanyol, sense cap rematada entre els tres pals durant tota la primera part, portava perill en els passadissos interiors on Borja Iglesias i Wu Lei percolaven l’esquena de la defensa andalusa. El premi s’intuïa però no arribava amb cap ocasió clara per pertorbar la tranquil·litat de Juan Soriano. Porter d’urgència que va ocupar el lloc de Vaclik, lesionat en l’escalfament.

L’Espanyol va iniciar la represa amb molta empenta però es va assecar ràpidament. Mario Hermoso entrava amb impetuositat a André Silva i Cuadra Fernández assenyalava penal davant les protestes del madrileny. Ben Yedder no fallava des dels 11 metres i avançava el Sevilla. Hermoso, un central fantàstic, encara ha de polir aquests detalls que li fan perdre jerarquia dins l’equip. Els tocava anar a contracorrent, als catalans, per buscar la remuntada. Rubi movia la banqueta per donar entrada a Melendo per Granero. El menut futbolista del planter va caure de l’onze titular després de sumar cinc titularitats consecutives. El tècnic maresmenc buscava tenir més la pilota amb el de Sant Adrià sobre la gespa. No va trigar gaire el petitó a revolucionar el partit. En la primera pilota que va tocar es va endinsar pel centre de la defensa rival i va forçar la primera groga del matx a Wöber. El partit agafava velocitat i l’Espanyol buscava el gol de l’empat. Wu Lei feia una jugada de fantasia dins de l’àrea que feia aixecar el públic dels seus seients. Posava més dinamita sobre la gespa Rubi amb la incorporació de Ferreyra. Eren els millors minuts de l’Espanyol, que acorralava el Sevilla a la seva àrea. Melendo comandava la revolució i tornava a signar una jugada endimoniada per treure una nova falta. Patia el Sevilla i sospirava l’Espanyol, mereixedor de l’empat. Rubi es jugava el tot pel tot traient Naldo i donant entrada a Puado. No trobava el camí l’Espanyol, massa estèril al davant. Un partit que va acabar amb una picabaralla i amb l’expulsió, per doble groga, del porter Juan Soriano i Darder i una groga a Dídac, que no seran al Camp Nou per sanció.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)