Espanyol

S’acosten canvis obligats, i importants, en la plantilla

Espanyol. Totes les mirades estan posades en Rufete, que, tenint en compte les sortides que s’esperen, haurà de gestionar la configuració d’un nou grup per a la temporada vinent

Aviat se li girarà feina al director del futbol professional del RCD Espanyol. Francisco Joaquin Pérez Rufete haurà de guanyar-se el sou configurant una plantilla, la de la temporada 2019/20, que, ben segur, serà molt diferent de l’actual. D’entrada, la primera decisió que haurà de prendre és la de la continuïtat, o no, de l’entrenador. Segurament seran els resultats de les deu jornades que queden per acabar el campionat de lliga els que decidiran. En tot cas, Rubi se la jugarà abans que Rufete.

L’hora de la veritat arribarà, doncs, per al màxim responsable esportiu blanc-i-blau als despatxos, a partir del dilluns 20 de maig. Aquesta vegada podrà treballar amb més temps que quan va arribar, el mes de juliol passat, enmig de la pretemporada. Per això no se li pot atribuir el mèrit del fitxatge de Borja Iglesias, l’únic que va executar l’Espanyol. Sí que va ser el responsable, però, de la renovació de David López i de la cessió de Roberto Rosales, un jugador, per cert, pel qual no es farà efectiva la clàusula de compra per valor de tres milions d’euros. En qualsevol cas, Rufete afronta uns mesos de molta feina.

Totes les línies de l’equip necessiten, com a mínim, una revisió a fons. A la porteria, deixant de banda els 37 anys de Diego López, que al novembre seran 38, l’Espanyol no podrà comptar amb Roberto Jiménez, perquè no allargarà el seu milionari contracte que acaba el pròxim 30 de juny. A la defensa, Óscar Duarte i Rosales tampoc no seguiran, la continuïtat de Mario Hermoso dependrà de les ofertes que arribin i David López té una lesió de llarga durada que no li deixarà arrencar el curs al mateix temps que la resta. A més del central de Sant Cugat, continuaran Javi López, que ha de disputar només 45 minuts més per renovar automàticament el seu contracte, Dídac Vilà, Naldo i Lluís López, ja amb fitxa del primer equip. En tot cas, caldran noves incorporacions.

Pel que fa al mig del camp, la principal necessitat és el múscul, perquè el bon peu està assegurat amb Marc Roca, Sergi Darder, Esteban Granero i Óscar Melendo. No és clar que Víctor Sánchez continuï vestint de blanc-i-blau, sobretot si Rubi es manté a la banqueta, i d’Alfa Semedo s’espera ben poca cosa. El cas és que és molt probable que també toqui fitxar, i més encara si el mercat envia bones ofertes per a algun dels titulars d’aquest curs. Finalment, a la davantera fa falta un futbolista de banda i de garantia, perquè Pablo Piatti estarà de baixa fins a final d’any.

Per altra banda, s’haurà de cobrir la més que probable sortida de Borja Iglesias. El primer pas pot ser exercir l’opció de compra per Facundo Ferreyra. El segon, esperar que Wu Lei continuï creixent i es converteixi en la principal referència ofensiva de l’equip.

ABANS QUE RES

La primera decisió que haurà de prendre és si Rubi continua a la banqueta
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)