Espanyol

MOISÉS HURTADO

EX-JUGADOR DEL RCD ESPANYOL

“Fa deu anys també feia molt de temps que no els guanyàvem al Camp Nou”

Moisés, un dels protagonistes de l’últim triomf de l’Espanyol al camp del Barça, considera que, perquè es repeteixi, “cal que ells no tinguin el dia”

L’expulsió de Keita no va ser justa. Em va entrar fort, però no em va tocar. Fa poc encara pensava que havia vist la segona targeta groga

El dissabte 21 de febrer de 2009 l’Espanyol va guanyar per última vegada al Camp Nou. L’heroi de la nit va ser Iván de la Peña, l’autor dels dos gols blanc-i-blaus. Al costat de lo Pelat, fent una feina menys lluïda però igualment necessària, hi havia Moisés Hurtado, un altre dels protagonistes del partit. Una dècada després, recordem amb ell aquell dia.

Quins records li venen al cap quan pensa en aquell 1-2 al Camp Nou?
Passàvem per una situació dramàtica, érem cuers, i també, com ara, feia molts anys que no guanyàvem al Camp Nou. Al davant teníem un Barça molt poderós, que guanyaria sis títols. Però vam jugar a un molt bon nivell i vam tenir la sort, que sempre és necessària, amb l’expulsió de Keita. Aquell partit, en tot cas, va suposar un punt d’inflexió en la nostra temporada i vam salvar-nos.
L’expulsió de Keita, per una falta sobre vostè, en el minut 38, va resultar determinant. Com recorda aquella jugada?
No va ser una expulsió justa. Fins fa poc, pensava que Keita havia vist la segona targeta groga, però va ser vermella directa. Vaig rebre una entrada molt forta, que em podria haver fet mal, però no em va tocar del tot. L’expulsió va ser rigorosa, però crec recordar que l’any abans hi va haver el gol de Messi amb la mà...
Hi ha alguna anècdota d’aquell dia que pugui explicar?
No recordo res d’especial, però se m’acut la imatge que tenia en arribar al Camp Nou. L’afició del Barça tenia molt coll avall que ens guanyarien amb facilitat.
Com s’explica que hagi passat una dècada sense cap victòria blanc-i-blava a can Barça?
Perquè per al Barça també és un partit important, clau, i el prepara de forma especial. És un derbi. Hi ha equips, que no tenen ni el potencial ni la història de l’Espanyol, que han estat capaços de guanyar allà, al Camp Nou, però ho han fet perquè han aprofitat que el Barça estava despistat.
Veu l’Espanyol de Rubi capaç de repetir la gesta de fa deu anys?
Haurem d’estar molt bé nosaltres i esperar que ells no tinguin el dia. És clau que sapiguem sortir de la primera línia de pressió i que no cometem errades. Amb Valverde, el Barça aprofita la qualitat dels seus jugadors i, quan li convé, juga directe.
Aquell Espanyol tenia futbolistes de molt caràcter, com vostè, l’enyorat Dani Jarque, Luis García i Tamudo. Creu que ara fa falta, precisament, aquesta mena de jugadors?
En general, potser sí que s’està perdent aquest perfil de futbolista agressiu, en el millor sentit de la paraula.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)