Espanyol

Joan F. Ferrer, ‘Rubi’

Entrenador de l’Espanyol

“És un derbi i en tenim unes ganes boges”

Joan Francesc Ferrer, Rubi, tornarà a visitar avui Montilivi, però aquesta vegada com a entrenador de primera. “Suposa tornar a veure gent coneguda. Un cop comença el partit, no hi ha amistats i el que importa és guanyar.” El maresmenc reconeix la importància d’un duel emocional. “Sabem que és un derbi i tenim unes ganes boges de guanyar. Partit importantíssim, tant pels punts com per la rivalitat entre els clubs. No ens ha anat bé en els derbis enguany i ens toca tenir una alegria. Per això haurem de competir molt i molt bé”, reflexionava el preparador, a qui van preguntar si seria una decepció quedar per sota del Girona en la classificació. “Per a mi és una decepció no quedar en un lloc bonic de la classificació, hi hagi o no el Girona al davant. Òbviament, vull quedar per sobre del Girona, però les diferències són menors del que et penses en clau de pressupost. I, d’altra banda, l’any passat ja va passar; no seria una cosa nova. Tinc ganes no de mirar el Girona, sinó de mirar els de davant i posar l’equip com més amunt millor”, declarava.

Més enllà de la possible rivalitat esportiva, els dos equips s’hi juguen més que tres punts. Separats per només un punt de marge, la permanència, per a tots dos, encara està en l’aire. Un triomf seria un salt de qualitat per a qualsevol dels dos. Tot i això, Rubi no veu perillar el lloc de l’Espanyol a primera. “No tenim la percepció que el fantasma del descens plani sobre nosaltres, però és veritat que, si aconseguim tres punts més, s’hauria de produir una hecatombe tremenda per baixar. Però no ho considerem. Si no és en aquest partit, serà en el següent. No tenim dubtes.” I anava més enllà en la seva anàlisi assegurant que no es capfica amb el que fan els equips de la zona baixa. “Miro tots els partits per fer informes dels rivals. En les últimes dues setmanes, els de baix no han guanyat. Això demostra que retallar sis punts no és fàcil.”

El perill, Stuani

Cristhian Stuani va marcar el partit d’anada a l’RCDE Stadium. El davanter uruguaià va ser clau per aconseguir el triomf gironí amb dos gols en els primers minuts. “Ens va fer un mal impressionant en la primera volta. Dos gols en cinc minuts. Però no només hi ha Stuani; tenen Choco Lozano i Doumbia, que són dos futbolistes forts en el xoc, però Stuani té molta eficàcia i, si el deixem rematar i estar a gust, patirem molt”, advertia conscient del perill del pitxitxi gironí. El tècnic podria tornar a apostar per una defensa de cinc homes a Montilivi, un sistema que ja va aplicar al Camp Nou, però no en va voler donar pistes. “Amb tots els sistemes de joc, a part del treball com a equip, la clau és que el jugador doni tot el que té a dins. És més una qüestió de desimboltura, de deixar-se anar, que no pas d’aplicar un sistema o un altre.”

Finalment, Rubi es va referir a la pressió de l’entorn pels resultats. “Estic content i treballo al màxim. Dins del grup i del club, no noto cap mena de desconfiança. Si em critiquen i em pressionen més pel fet de ser de casa? Seria un error, m’haurien de tractar igual.” “Suposo que em deixaran acabar la temporada, ja en parlarem al final”, hi afegia amb ironia. I rematava amb convenciment: “Vull donar continuïtat a moltes coses que s’estan fent bé. Estic bé, amb moltes ganes de lluitar per aquest escut.”

CRISTHIAN STUANI

“Ens va fer molt mal en la primera volta. Si el deixem estar a gust, patirem molt”

SITUACIÓ EN LA TAULA

“No percebem que el fantasma del descens plani sobre l’equip, no ho considerem”
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)