Espanyol

Un planter imparable

Espanyol. Sis dels onze futbolistes amb més minuts s’han cuinat en la base. Óscar Melendo i Marc Roca, els últims exponents del gran talent blanc-i-blau

L’Espanyol es va moure, contra l’Alavés, al ritme que marquen els seus migcampistes: Marc Roca, Sergi Darder i Óscar Melendo. Tres futbolistes que mesuren la revifada en lliga de l’equip blanc-i-blau. Els tres són el millor termòmetre per entendre com respira i es mou tot l’engranatge periquito. Tres futbolistes sortits del planter i que doten d’identitat l’equip. El procés de construcció s’ha fet a foc lent. Treure un futbolista des de la base no és fàcil, però atrevir-se a donar-li continuïtat, de manera decidida, en primera és un exercici d’elevat risc. No tohom s’hi atreveix. L’Espanyol és un equip en construcció. Cuinat amb passió casolana, ha passat per diversos moments al llarg de la temporada. L’eclosió espectacular de la primera volta va donar pas a una baixada en el rendiment fins tornar a agafar embranzida en aquest tram final. Una de les claus és la joventut de l’equip. Un procés com l’educació que dona rèdits a llarg termini però que no s’entén al curt. Ara, Rubi està recollint els fruits a la seva paciència i cert punt d’incomprensió de l’entorn. Una crítica massa pendent dels resultats que no del treball subterrani que s’estava fent.

L’Espanyol pot presumir ara mateix que sis dels seus onze jugadors amb més minuts en lliga, el que vindria a ser un onze tipus, són del planter. En aquesta classificació trobem Marc Roca, Dídac Vilà, Sergi Darder, David López, Javi López i Óscar Melendo. En la llista destaca amb especial força i contundència la figura de dos futbolistes: Marco Roca i Melendo. Dos futbolistes que van aterrar en primera de la mà de Quique Sánchez Flores però que s’han fet futbolistes i han crescut sota l’aixopluc de Joan Francesc Ferrer Rubi. El maresmenc ha apostat decididament per tots dos. Marc Roca ha aconseguit el comandament de la medul·lar des del primer dia. És el segon futbolista de la plantilla amb més minuts (2.576’) i ara està en un moment òptim de joc. “Al principi de temporada, era un gran jugador, però amb moltes coses per polir. Ara, és un jugador que ha crescut per les seves ganes d’aprendre i millorar”, destacava Rubi després del partit contra l’Alavés. L’altre futbolista amb un talent brutal és Melendo. El jugador ha crescut al llarg de la temporada i ja tothom el veu com un dels titulars de l’equip. La seva forma de conduir la pilota i trencar les línies defensives, junt amb la seva visió perifèrica per fer l’última passada, el converteix en un jugador molt especial. “L’estem ajudant a consagrar-se. És ultradecisiu en la darrera passada i estic molt content perquè està creixent i això ajuda l’equip”, apuntava Rubi dissabte. Un Melendo que ja acumula 1.480 minuts molt per sobre dels 680 del curs anterior o dels 299 de la seva primera temporada en primera.

La força del planter està marcant la diferència a l’Espanyol i no són els únics: per darrere ja treuen el cap Adrià Pedrosa, autor d’un gol contra l’Alavés, Lluís López i Puado. Un equip jove que creixerà el curs vinent.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)